Zažiga

13 Zažgi

Prenesi v

Kaj meni pomeni mir?

Ester 08.12.2006
V teh nemirnih predprazničnih dneh sem prosila nekaj prijateljev in sodelavcev, naj mi napišejo, kaj pomeni zanje beseda MIR in kaj pomeni MIR njim osebno. Odgovori so zanimivi. Preberite si jih!
(Avtor: )
Kaj meni pomeni mir? To je ena od tistih lepih besed ki jih velikokrat radi delimo med seboj. Če mi nekdo zaželi "MIR S TEBOJ" res iskreno, mi to pomeni v danem trenutku prijeten občutek.

Beseda mir: to je širok pojem in rada bi, da ga ne trosimo kar tako vsevprek, hkrati pa poglejmo vase, vsak sam in si prozadevajmo najprej v sebi, potem pri sebi in okoli sebe, živeti v miru in z mirom, pa bo. (Boža)

**************************

Kaj mi pomeni mir? Veliko, še več kot si mislim. Zame je mir Božji blagoslov. To je stanje, v katerem nam ne more nobeden nič hudega storiti, enostavno se počutimo, da smo v Božjih rokah, da On ve kaj je najboljše za nas. Počutimo se varni, srečni, zadovoljni, čeprav se okrog nas vse podira.

Redno, vsak dan, prosim Gospoda za mir v moji duši, v moji družini, v družinah bratov in sester, v družinah prijateljev, znancev, sodelavcev in sorodnikov, za mir med ljudmi in za mir na svetu. (Lili)

***************************

Mir je nekje globoko v meni in ga moram poiskati najprej v sebi. Pa vendar smo vsi ljudje iz istega izvora in čeprav je vsak od nas čisto unikaten, smo vsi med seboj tudi povezani. Beseda mir mi tako pomeni sožitje, slogo in ljubezen med vsemi ljudmi tega sveta, ne glede na raso, izobrazbo, vero, kulturo ... "Ne mir" žal povzročamo le ljudje; živali, rastline, narava ... živijo svoje dano življenje in gredo mirno naprej svojo pot. (Magda)

**************************

Mir zame pomeni, ko sem sprijaznjena z vsem kar me obdaja, ko začutim, da je vse dobro, tako kot je in da se mi ni potrebno prav nič gnati, da bi kaj spreminjala.

Mir in ljubezen v srcu je sicer slišati kot neka oguljena fraza, a zame to pomeni EDINO za kar si je vredno prizadevati. V tem norem vsakdanu in tempu življenja je težko prisluhniti svoji duši, a ne bom obupala na tej poti iskanja. Vem da iščem nekaj kar je že v meni. Kako noro, a ne? Iskati nekaj kar nosiš v srcu, a prekrito je s tolikimi čustvi, zamerami, bolečino in kaj vem s čim še vse, da bo ta pot »čiščenja« očitno še dolga.

Torej zame je mir to: čutiti, da smo vsi eno in smo v redu tako kot smo in vse kar se nam dogaja je namenjeno našemu razvoju. Torej sprejmimo vse z MIROM V DUŠI. (Sonja)

***************************

Mir mi pomeni:
- nič vojn
- veliko ljubezni
- dolgo življenje
- nič lakote
- srečne slike otrok na TV
(Jože)

Se nadaljuje...
Pa veliko miru vam želim.

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.