Zažiga

0 Zažgi

Prenesi v

Preko sedla v Kokro

Ivan Hudobivnik, Skrbni medved 24.09.2013
Obisk "sivega" moža, Abrahama, pusti marsikatero spremembo. Nekaj jih je doživela Vztrajna medvedka, ki je z njim »preživela« bližnje srečanje. V ta namen se je na celodnevno druženje zbrala bratovščina medvedov iz Štepanje vasi.
Skupinska z Abrahamovko (Avtor: Matjaž Maležič)

Pohod

Tokrat smo se namenili v najdaljšo slovensko vas. Iz Dvorij, našega izhodišča, do cerkve v Kokri je po asfaltni cesti približno 15 km. Medvedi ne bi bili medvedi, če ne bi ubrali trikrat krajše bližnjice. Le ta pa je imela hudo napako, saj se je bilo potrebno povzpeti preko Sedla Davovec za dobrih 400 m.

V bližini se nahaja lep razgledni travnik. Nekje na njegovem obrobju je skrit lep geozaklad. V času našega obiska ga je čuval prav lep goban. Kot kaže se je pričela gobja sezona saj smo ob poti na Davovec našli za kakšno kosilo marel. Po krajšem postanku in malici smo se povzpeli do sedla (n.v. 902 m) in se spustili do cilja našega pohoda.

Kokra

Svoj postanek smo imeli ob romarski cerkvi Marije Brezmadežne. Notranjosti baročne cerkve si nismo mogli ogledati, kajti ključ cerkve je ostal pri odsotnem mežnarju. Skozi ključavnico smo le pokukali v njeno notranjost. Skozi kukalo fotoaparata pa je neprestano pogledoval Matjaž. Nekaj njegovih uspelih posnetkov boste našli v prilogi oziroma tukaj.
Po prepevanju ob opoldanskem zvonjenju smo se po isti poti odpravili nazaj.

Praznovanje Abrahama

Po podpori »na žlico« je popoldne minilo v pogovoru, prepevanju skečih, otroški modni reviji in ugotovitvi:

»Zaradi Abrahama mladost še ne bo odšla, saj tudi Vztrajno medvedko, zaradi ljubezni, ki jo daje, ohranja mlado.«
Srečno pot Abrahamovka!

Fotogalerija
18 slik
Krog, pred odhodom
Po gozdi poti proti Davovcu
Pogled iz Davovca proti Cerkljem in okolici
Svinjski goban, čuvaj geozaklada
+15

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.