Zažiga

0 Zažgi

Prenesi v

Kaj imata skupnega Bi-Pi in Kekec?

Nataša Uršič, Spodbudna čebela, Škofljica 1 05.03.2015
Skavti iz stega Škofljica 1 smo 22.2.2015 preživeli malo drugače. Spoznavali smo ustanovitelja svetovnega skavtskega gibanja in iskali vzporednice z razposajenim Kekcem in modrim Vitrancem.
Prvaaa bom - zabavni kviz o Bi.-P.-iju :-) Prvaaa bom - zabavni kviz o Bi.-P.-iju :-) (Avtor: Marko V.)

Skupno skavtsko srečanje smo začeli ob 15.30 uri pri cerkvi na Škofljici. Zbralo se nas je okoli 40 skavtov in skavtinj. Začeli smo z dvigom zastave, pesmijo in molitvijo. Vsi s karirasto rutko okoli vratu smo ponovili skavtsko obljubo in ponovno izrekli, da bomo izpolnjevali skavtske zakone, služili bližnjemu in vsak dan opravili vsaj eno dobro delo.

Med skavti so v mesecu februarju, tako kot vsepovsod, potovala pisma dobrih del. Naši skavti so: sestri pripravili obilen zajtrk, peljali otroke v vrtec, pomagali očistiti kopalnico, pospravili postelje, kidali sneg, s teto spekli torto, pomagali atiju v delavnici, pomagali sestri pri domači nalogi ipd. To akcijo bi lahko še bolj razširili in z njo podrezali globlje, saj dobro delo obogati tako tistega, ki dobi neko pozornost, kot tistega, ki dobro delo opravi.

Srečanje smo nadaljevali z zabavnim kvizom o Robertu Baden Powellu. Stari in mladi skavti so tekmovali po skupinah in spoznavali življenje našega začetnika. Po kvizu smo se prepustili igri iz Kekčevih ukan. Naloga volčičev in izvidnikov je bila, da skupaj s Kekcem in Vitrancem rešijo Brinclja. Skavti so najprej pri pastirjih spoznali različne veščine: vozle, stezosledstvo, prvo pomoč in ljudske pesmi ter plese. Ko so te uspešno opravili, so lahko rešili Brinclja, Bedanca pa ugnali v kozji rog. Zaključili smo, kot se za pravo praznovanje spodobi, s kar dvema tortama, ki sta šli vsem v slast.

In končno, odgovor na vprašanje: Kaj imata skupnega Kekec in Baden Powell? 

Kekec, Mojca, Rožle ali Brincelj, je lahko vsak izmed nas s svojimi vragolijami, norčijami, posebnostjo. Izogibati pa se moramo lakomnosti in neprijaznosti Bedanca. Ni potrebno, da rešujemo svet, dovolj je že to, da se zavedamo, da lahko pripomoremo z majhnimi, a preprostimi dejanji, pozornostjo do drugih in s skrbjo do narave. In vsi imamo skupnega Vitranca, ki nas opominja na naše zakone, na to, da si v težavah zažvižgamo, pomagamo med seboj. Pa tudi na to, da se trudimo pustiti svet za spoznanje lepši, kot smo ga prejeli. Ta Vitranc je za skavte Robert Baden Powell, ki mlade fante in dekleta navdušuje za skavtstvo!

 

Fotogalerija
8 slik
Prvaaa bom - zabavni kviz o Bi.-P.-iju :-)
Zabavni kviz o Baden Powllu in presenečenje
Najboljši Brincelj!
Vitranc in Brincelj tuhtata ...
+5

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.