Zažiga

1 Zažgi

Prenesi v

Naj bo lep ta dan ... DOBER DAN

Barbara Fužir, Prizadevna medvedka 24.02.2015
22. 2. smo praznovali Dan spomina. Ta dan je sicer vrhunec naših prizadevanj po oblikovanju družbe, kakršne si želimo, vendar so dobra dela aktivno oblikovanje družbe nekaj, za kar si prizadevamo vsak dan. Navsezadnje se tako glasi tudi 3. skavtski zakon: "Skavt (skavtinja) pomaga bližnjemu in naredi vsak dan vsaj eno dobro delo".

Ob tem smo del mednarodnega dneva naše krovne organizacije WAGGGS, World thinking day. Skavti in skavtinje vsega sveta so se včeraj združili ob obnovitvi skavtske obljube – hkrati pa smo se skavti in ostali ljudje dobre volje ta dan še posebej posvečali dobrim delom.

Vrhnika 1 Vrhnika 1 (Avtor: Sara Malovrh)

Na suhem in po dežju, podnevi in ponoči, v družbi, obkroženi s sestrami skavtinjami in brati skavti ... Steg Breznica 1 je že en dan prej pripravil Bi-Pi olimpijado in okroglo mizo o skavtstvu, ljubljanski stegi so se zbrali na Jakopičevem drevoredu in skupaj obnovili obljubo, v Domžalah so se odpravili na kraj prvih obljub, v Železno jamo … vsak steg na svoj način – a prav vsi skupaj, povezani v skavtskem duhu, ki nas druži že 25 let.

Maribor 1 Maribor 1 (Avtor: s. Zdenka Prevoljšek)

Na spletni strani dobrodobro.si, kjer smo beležili dela, s katerimi lahko polepšate življenje ljudem okoli vas, smo naleteli na nekaj prav zanimivih primerov:

  • Vstala sem prej kot ponavadi in mamici skuhala kavo.
  • Počistila učilnico po uri likovne umetnosti.
  • Vsem družinskim članom sem postlal postelje.
  • Ob 4:00 ponoči sem bil "planinski taxi" in peljal planince na turo, pozno zvečer sem pa spet šel po njih (na drugo lokacijo). 
  • Posesal bom dnevno sobo (in s tem onesvestil ženo!). 
  • Očistil sneg z dedkovega dvorišča.
  • Ponudila prevoz štoparju.
  • Šel sem v dom starostnikov pozdravit svoje sorodnike in objel veliko osamljenih ljudi.

Poslanstvo vsakega skavta je spreminjanje sveta na bolje, kot je to poudarjal že ustanovitelj skavtov, Lord Baden-Powell, z mislijo: »Poskusite zapustiti ta svet za spoznanje boljši, kot ste ga prejeli.«

Vztrajamo. In ponosni smo na pot, po kateri stopamo.

Fotogalerija
4 slike
 Domžale 1 - na mestu prvih obljub, v Železni jami.
Vrhnika 1
Naredili smo slastne piškote katere smo dali v origami posodice. Na dnu le teh je bil priložen listič na katerem je pisalo "imej lep dan". Takšno prikupno darilo so dobili vsi mimoidoči, ko smo šli proti domu starejših občanov, kjer smo jim popestrili večer s skavtskimi pesmimi. Ustvarjali smo tudi živahne, barvite plakate z mislimi Bi-Pi-ja, katere smo obesili po Ribnici.
Maribor 1

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.