Zažiga

3 Zažgi

Prenesi v

Izsledili smo Belega jelena

Sarah Ines Rakuš, Ptuj 1 27.01.2016
Beli jelen je srečanje popotnikov in popotnic Mariborske regije, pridružijo pa se lahko tudi voditelji drugih vej.
(Avtor: Katarina Tadina)

Iz 22. na 23. januarja 2016 je potekal tokrat prav zares Beli jelen. Čakal nas je vzpon iz Logarske doline na Okrešelj, mimo slapa Rinke. Ko smo po dvourni hoji prispeli v planinsko kočo, smo se sprva ogreli, po večerji pa pozabavali z igrama tarok in šnops.

Zjutraj smo se po zajtrku odpravili na pot do Okrešlja. Medtem smo spoznali vrhove, ki so nas obdajali. Od tega pa še posebej tri Rinke, kjer se stikajo tri slovenske pokrajine in prišli do spoznanja, da Štajerska Rinka zgleda skoraj tako, kakor gora na Toblerone čokoladi.

Po tem smo nadaljevali pot navzgor, kjer smo imeli mašo, namenjeno skavtu Roku Ružiču. Spoznali smo tudi 99 1 ime Boga. Devetindevedeset imen, ki mu jih damo mi in eno ime, ki ga ve samo Bog sam. Med potjo smo se seznanili s plazovi, z njihovo nevarnostjo, z njihovimi posledicami, načinom reševanja, kako približno merimo plazovitost, plazovno opremo in kaj narediti, če se v bližini sproži plaz. Med nadaljevanjem poti do koče smo v bližini videli tudi majhen plaz. Pred kosilom smo odigrali roverčka v snegu, po kosilu pa smo se odpravili do slapa Rinka. Tam smo zaključili krog, se poslovili in odpravili domov.

Skratka: bilo je nepozabno doživetje, polno zabave in veselja.

Fotogalerija
20 slik
+17

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.