Zažiga

2 Zažgi

Prenesi v

FOTO in VIDEO: Te vžgem?!

Darija Skamlec 13.04.2016
Prežiganje vrvice. Tek po poligonu. 6 ur hoje. 10 kontrolnih točk. Podnevi ali ponoči. Koncert Stična banda. Lovljenje dinamitnih palčk. Prižiganje kresa ...
(Avtor: Rok Rakun)

Vse to in še več smo doživeli na letošnjem Totem norem tekmovanju (TNT) v našem norem mestu Maribor. Na Škofijski gimnaziji se je pretekli vikend, 9. in 10. aprila 2016, zbralo preko 250 tekmovalcev iz različnih stegov mariborske regije, pridružili pa so se nam tudi taborniki. 4 kategorije (BB, VV, IV, PP ) so se pomerile v 3 disciplinah: veščine, poligon in pot. 

Medtem ko so bobri in volčiči na različnih točkah zbirali žerjavico, so morali izvidniki in popotniki pokazati svojo iznajdljivost in spretnost v prižiganju ognja, s katerim so morali v omejenem času prežgati vrvico na višini 50 cm. 

Skoki, plazenje pod ovirami, plezanje, lovljenje ravnotežja in čim hitrejši sprint nazaj so bile glavne sestavine letošnjega poligona, ki je potekal ob glasnem navijanju navdušenih opazovalcev. 

»Imaš kompas?« »Imam!« »Okej, kje je zemljevid? Pa poglejmo ... V to smer!«  – Tako ali drugače se je vsaka skupina odpravila na najdaljšo preizkušnjo TNT-ja – pot. Poiskati je bilo treba 5 (za BB in VV) oz. 10 (za IV in PP ) točk. Pot nas je vodila na nekaj lepih razglednih točk in po dolinah med njimi. Da pohodov po naravi in odkrivanja novih kotičkov ne obožujemo samo skavti, je pokazal tudi majhen pes, ki je eni izmed skupin sledil skoraj od začetka poti in vse do cilja pri Škofijski gimnaziji. 

Za sprostitev po napornem dnevu je poskrbel Stična band, ki nas je na svojem koncertu razveselil z marsikatero skavtsko pesmijo. 

Te vžgem?! Je bilo letos geslo TNT-ja. To se ni odražalo samo v tem, da je bila letos izbrana veščina ognjarstvo in da smo ob zaključku večera zakurili veliki kres. Tekom dneva, sploh pa pri večerni katehezi, smo se vprašali tudi, kje mi kot skavti gorimo. Sa,j kot pravi blaženi škof Slomšek. »Če hočeš druge vneti, moraš sam goreti.« 

V nedeljo smo naše druženje zaključili s skupno mašo v stolnici. Po njej je sledila še razglasitev rezultatov, kjer smo izvedeli, da so prva mesta osvojili: 

  • Kategorija BB: DobriDobriiBobriii (MB1)
  • Kategorija VV: Pogumni volčiči (VE1)
  • Kategorija IV: Fascinantni proteusi (MB2)
  • Kategorija PP : Kinder jajčke PP1 & MB1

Fotogalerija
31 slik
+28

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.