Zažiga

4 Zažgi

Prenesi v

Izlet stega Zelenih Zmajev na Rašico

Klara Kos 19.01.2011
Nekega oblačnega, rahlo deževnega jutra, smo se skavti stega Ljubljana 1 podali na izlet na Rašico. Kar je sprva delovalo kot deževen in turoben dan, se je kmalu spremenilo v najlepši dan v zadnjih parih tednih. Kaj vse smo počeli in kako smo se imeli si preberite v nadaljevanju.
Skupinska slika Skupinska slika (Avtor: Razigrani Tiger)

V soboto, 15. januarja 2011 je končno napočil dan našega izleta na Rašico. Zjutraj sem skupaj z zaspanima bratoma skavtoma odhitela na Ježico, kjer so nas člani našega stega že čakali. Čeprav se nas večina že od prej precej dobro pozna med sabo, smo se v krogu še enkrat predstavili drug drugemu in se odpravili na pot. 

Jutro je bilo precej sveže, a mislim, da nikogar ni preveč zeblo, saj smo ves čas hodili, se pogovarjali, zabavali, smejali, malo jedli in pili ter kaj kmalu prispeli do vrha Rašice. Na kratko smo si oddahnili od (za nekatere napornega) vzpona, se okrepčali in pokramljali, nato pa se ponovno zbrali v krog. Razdelili smo se v nekaj skupin, vsaka pa je na listu dobila opisan del življenja ustanovitelja skavtov Baden Powella, ki ga je morala zaigrati kot dramsko igrico. Bilo je zelo zabavno, saj smo precej improvizirali, Baden Powella pa je v vsaki skupini predstavljal drug igralec. V zadnjem obdobju svojega življenja je tako izgledal mlajši kot kdajkoli prej (: .

Učili smo se tudi uporabljati Morsejevo abecedo. Voditelj je piskal na svojo piščalko, mi pa smo si zapisovali črke in ugotavljali, kaj nam hoče povedati. Nismo ga vedno pravilno razumeli, a šlo nam je vedno bolje (naša skupina je zapisala krvavo jabolko namesto crvivo oz. črvivo; vmes smo posumili tudi na crvena jabuka, a pustimo podrobnosti). Na koncu smo se v piskanju Morsejeve abecede lahko preizkusili tudi sami. Preden smo odšli domov, smo se šli še »zastav'ce«. To je igra, pri kateri smo razdeljeni v dve skupini. Vsaka ima svojo zastavico, ki jo pritrdi na vidno mesto v gozdu in jo skrbno varuje - zmaga namreč tista ekipa, ki jo vzame nasprotni! Vsak član prve skupine ima na hrbtu nalepljen list s svojo številko, član druge pa s poljubnima črkama. Med sabo se igralci izločijo tako, da na glas preberejo številko ali črke s hrbta člana nasprotne ekipe – vsi smo torej morali biti izjemno pozorni na morebitne »zahrbtneže« in se hkrati sami poskušali prikrasti nasprotnikom za njihove hrbte (pa še »ukrasti« njihovo zastavico!).

Kar prekmalu smo morali zapustiti Rašico. Vso pot smo klepetali, vmes naredili še en postanek z zanimivo igrico (skavtski dvoboj), potem pa nas je razveselil še čudovit sončni zahod. Skavtski izlet smo tako zaključili utrujeni, a polni dobre volje.

Več fotoutrinkov si lahko ogledate tu.

Fotogalerija
9 slik
Skupinska slika
Del voditeljev
Modro nebo nad nami
Malica na poti
+6

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.