Zažiga

3 Zažgi

Prenesi v

Godlo zamenjali za sonce

2
Ivan Hudobivnik, Skrbni medved 08.01.2013
Tudi letošnje leto je BOKSS Štepanja vas družno stopila v novo leto. 2. januar ni več dela prost dan, zato smo se na "potep" podali zadnji dan starega leta in nadaljevali celodnevno druženje.
Na pobočju pod cerkvico sv. Ambroža (Avtor: Matjaž Maležič)

Namesto prvotno načrtovanega »kuhanja« godle, smo soparo (beri meglo) pustili v nižinah in se podali na sonce.

Šenturška Gora, Sveti Lenart, Ambrož pod Krvavcem in nazaj na izhodišče je bila krožna pot na kateri je bilo ravno prav strmine, ravnine, poti in brezpotij.

Komaj smo pojedli kmečko kosilo, že smo hiteli na vajo za večerno sveto mašo. Pri tej maši smo se ob premišljevanju in prepevanju zahvalili za vse, kar smo prejeli v preteklem letu. Župnik Slavko Kalan je bil zelo vesel našega sodelovanja, ki smo ga nadaljevali z druženjem v župnišču.

Po molitvi rožnega venca in kajenju naše skavtske hiše je bil večer v znamenju slovenske popevke. Ob njenem prepevanju in plesu ni manjkala tudi torta, ob kateri so bile izrečene želje za čim bolj uspešno leto.
Prvi uspeh je bil viden takoj naslednje jutro, saj smo se prebudili v sončen dan. Torej smo sonce ponesli tudi v nižine. Naj bo takšnih, lepih in sončnih dni v tem letu čim več.
Utrip celodnevnega dogajanja, pa si le poglejte v galeriji Silvestrovanje.

Fotogalerija
25 slik
Šenturška Gora
Ledene rože
Suhi osat
Cerkev svetega Lenarta
+22

Komentarji (2)

Za komentiranje se prosim prijavi.