Dogodek

Vabilo na Žive jaslice

Hrup vs. Mir = Zgodba človeštva

pred 5224 dnevi
Začetek: 24.12.2009 ob 17:30
Zaključek: 25.12.2009 ob 17:29

Zažiga

4 Zažgi

Prenesi v

Hrup vs. Mir = Zgodba človeštva

Tadej - Športni gams 16.12.2009
Ko slišimo besedo božič, pomislimo na nekaj lepega, mirnega, prijetnega. Pomislimo na čudovite jaslice, pospravljen in urejen doma, mamljiv vonj po božični večerji. Tako rekoč popolno. Je to res bistvo božične noči?
Vabilo na Žive jaslice Vabilo na Žive jaslice (Avtor: Tadej Uršič)

Mrzlica v iskanju pravih daril za naše bližnje, prepiri med nami kdo bo kaj pospravil in zakaj, jezni pogledi ob postavljanju jaslic, ker ni tako kot smo želeli, spet bo za večerjo nekaj, kar mi tako smrdi. Kje pa je tukaj božič?

Tudi letos, tako kot že devet let zapored, vam želimo skavti Mamutovega stega pokazati zgodbo o odrešenju. Želimo vam pokazati, na kakšen način mi čutimo skrivnost tega večera.

Mesto Betlehem – mesto, ki nikoli ne spi. Hrup, gneča, zabava, branjevke, ki prodajajo, sirote, ki iščejo ljubezen,… Ja, tukaj nikjer niso našli niti malo prostora za utrujenega popotnika in njegovo visoko nosečo ženo. Kako je to sploh mogoče? Poglejte in videli boste.

Betlehemske poljane – samo vrata odpremo, naredimo korak naprej, korak vase, korak v preprostost. Tam pa najdemo mir, tišino, ljubezen, prostor Zanj, za nežno dete, ki v nas postaja naš Odrešenik!

Naj vam skavti Mamutovega stega zaželimo, da bi zares odkrili, da niso potrebni veliki koraki, ampak da si je potrebno vzeti čas, mir in tišino, le tako bo sredi med nami lahko zaživel On, On, ki mu pravimo Ljubezen.

Fotogalerija
6 slik
Vabilo na Žive jaslice
Jožef in Marija v mladih letih
Legende Živih jaslic - Trije (veliki) kralje
Kralji se priklonijo
+3

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.