Zažiga

13 Zažgi

Prenesi v

Duhovna obnova Mamutovega SKVO-ja

Dobrovoljna mravlja 12.02.2008
Voditelji Mamutovega stega - Kamnik 1 smo se ta vikend (8. - 10.2.2008) odpravili na SKVO duhovno obnovo v majhno kočico ob vznožju Golice. Zaradi zdravstvenih in delovnih obveznosti je bila naša zasedba žal nekoliko okrnjena.
Slikice:) Slikice:) (Avtor: Tadej)
Petek smo preživeli v razmišljanju o sebi in svoji skavtski poti. Po večerji pa sta nas obiskala nenapovedana gosta - Mario in Bernarda, ki sta ob tokratnem kulturnem prazniku gostila kar nekaj uglednih gostov. Med drugim nas je obiskal celo sam dr. France Prešeren, ki nam je posvetil eno izmed svojih novejših pesmi. Oddajo pa so še dodatno popestrili posebni poročevalci iz evropskih prestolnic, ki so posebaj za ta dogodek prebrali odlomek prevoda Prešernove "Lepe Vide" v domačem jeziku.

V soboto smo se zopet za krajši čas umaknili v samoto in premišljevali, tokrat o pomenu in moči molitve. Popoldan smo z velikim navdušenjem izkoristili sončne žarke in sneg. Ko smo se premočeni in premraženi vrnili, pa smo nadaljevali s pogovorom o naših skavtskih izkušnjah in prigodah. To obujanje spominov se je kmalu spremenilo v debato. Na srečo smo imeli ob sebi našega patra Milana, ki je razrešil kar nekaj naših teoloških vprašanj in zmot. Z velikim zanimanjem pa smo prisluhnili tudi njegovemu pripovedovanju o izkušnjah z misjona v Togu. Ker se je vse skupaj zavleklo smo spustili večerjo in del programa ter prešli na večerno adoracijo.

V nedeljo pa smo imeli nekoliko drugačno mašo, mašo z razlago. Na začetku smo odšli po 2 in 2 in v parih razmišljali vsak ob svojem berilu oz. evangeliju. Ko smo se po kakšni uri vrnili, smo zopet prebrali Božjo besedo, pridigo pa smo povedali kar skupaj, pač vsak delček svojega razmišljanja. Po maši pa nas je čakalo še eno opravilo. Namreč naš DA Milan še ni imel skavtskega imena, zato smo mu pripravili nekaj preizkušenj, ki jih je precej uspešno opravil. Tako je naš steg ponosno dobil še enega skavta s pravim skavtskim imenom, celo zelo Kamniškim, Drzni mamut.

Če pa vas kaj bolj zanima vsebina naših pogovorov in razmišljan, vas moramo žal razočarati, saj je to preveč osebno, da bi kar takole delili z drugimi. Lahko pa postanete člani Mamutovega stega in na lastni koži občutite, kaj smo se naučili.
Fotogalerija
7 slik
Slikice:)
Slikice:)
Slikice:)
Slikice:)
+4

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.