Zažiga

16 Zažgi

Prenesi v

Dan za starše

Triglavski steg 24.04.2007
Voditelji Triglavskega stega smo se pred nekaj leti začeli opažati, da nekateri naši skavti in njihovi starši jemljejo skavtstvo kot krožek, kot eno izmed mnogih izvenšolskih dejavnosti. Zato smo se odločili, da bomo organizirali Dan za starše, kjer bomo staršem na zanimiv in zabaven način predstavili skavtstvo kot način življenja.
Pridno prepevamo Pridno prepevamo (Avtor: Triglavski steg)
V prejšnjih letih smo staršem predstavili zgodovino skavtstva v Sloveniji in v Kranju, spoznali so našega ustanovitelja BiPi-ja, starši so se za nekaj uric spremenili v volčiče, izvidnike in popotnike, naučili smo jih osnov orientacije in preživetja v naravi ter jim predstavili temelje skavtske vzgoje. Za letošnji Dan za starše pa smo se odločili, da je že čas, da preverimo njihovo skavtsko znanje in spretnosti.

V sončnem nedeljskem dopoldnevu, nekaj uric pred slovesnimi obljubami Triglavskega stega, so se kranjske skavtske družine podale novim izzivom naproti. Po uvodni igri, polni smeha in zabave, so se starši in bodoči volčiči razdelili v šest skupin. Pokazali so, da so se o skavtih veliko naučili od svojih otrok, saj so jim pomagali pri učenju za skavtski izpit ter jih pozorno poslušali, ko so se polni navdušenja vrnili s skavtskih aktivnosti. Naši skavtski starši dobro vedo, da 22. februarja praznujemo Dan spomina, da je od prvega skavtskega tabora minilo natančno 100 let, da volčiči živijo po Knjigi o džungli in da je Bagira črni panter, da v nebesih skavte varuje sv. Jurij, poznajo pa tudi skavtske zakone. Za twist pravijo, da je trd in zažgan kruh, ki ga skavti pečejo na tabornem ognju, naše Združenje pa so preimenovali kar v Zvezo slovenskih skavtinj in skavtov, barv kranjske rutke pa niso znali povezati s starim kranjskim grbom. Kljub manjšim luknjam v skavtskem znanju, pa so starši pokazali pohvale vredno praktično znanje. Zavezati znajo osmico, ambulantni, kavbojski in tovorni vozel, sestaviti nekaj potnih znamenj ter hitro in natančno napisati in dešifrirati besedilo iz Morsejeve abecede. Zelo lepo pa znajo zapeti tudi skavtske pesmi ter navdušeno sodelujejo pri skavtskih igrah.

Voditelji smo bili s starši naših skavtov zelo zadovoljni, saj so pokazali, da dobro poznajo skavtsko življenje. Nato pa smo se skupaj odpravili na Obljube, kjer se je naša skavtska družina povečala za štiri volčiče, šest izvidnikov in eno odraslo skavtinjo. Potem pa smo se posladkali z dobrotami, ki so jih za vedno lačne skavte, spekle naše mame.
Fotogalerija
8 slik
Pridno prepevamo
Preverjamo skavtsko znanje naših staršev.
Starši in Morsejeva abeceda
Lepo postrojeni skavtski starši
+5

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.