Zažiga

21 Zažgi

Prenesi v

Čisto posebno zimovanje čisto posebnega klana

Simpatična čebela, Komenda 1 24.02.2007
Nekoč pred davnimi časi je živel klan Sneta skera. Ko se je ta klan odpravil na zimovanje, smo vsi vedeli, da to preprosto ne more biti LE NAVADNO ZIMOVANJE, saj smo v tem klanu vsi skupaj in vsak posebaj tako zelo posebni, da iz tako posebnih klanovcev ni moglo nastati čisto nič drugega kot prav posebno zimovanje...
to smo čist posebni mi to smo čist posebni mi (Avtor: klan SNETA SKERA)
Ta vikend je klan Sneta skera ( ki se mu v kratkem obeta sprememba imena) preživel na planini Blatce nad Srednjo vasjo pri Bohinju. Krave, koze, ovce, osli in voditelji smo v prijetni hišici, v kateri so manjkale samo tri stvari (voda, elektrika in wc) preživeli tri dni v spoznavanju zgodovine našega naroda. Od praslovanov, reformacije, narodnega prebujenja pa do osamosvojitve... Zanimivo.

Snemali smo film za Zlato žabo, imeli orientacijo, na kateri so se nekateri odločili pogledati še malo širšo okolico, izbirali smo ime klana, skakali po snegu, peli, se veliko smejali pa tudi igrali. V prostem času pa smo si vzeli čas in si v gozdu poiskali prostor za opravljanje kakšne potrebe. Zadovoljili smo vse naše čute. Ponoči smo gledali zvezdice in ugotavljali ali Orion pade ali se zavrti za Vogel, podnevi smo opazovali Bohinjsko jezero, prelepa Ribniška slapova in če si splezal na vrh strehe naše hiške si videl celo sonce. Poslušali smo večinoma Evo, če je kdo drug prišel do besede pa tudi njega. Okušali smo včasih bolj včasih manj posrečene mojstrovine naših kuharjev in vodo z okusom zemlje. Marsikdo je začutil sneg tudi bližje kot bi si ga želel. Vohali smo... Hm... To radost pa lahko na željo ženskega dela klana vsaj v članku izpustimo.

Torej – zdaj imamo več kondicije, boljši imunski sistem, smo bolj pametni in narodno zavedni pa še najpomembnejše- bolj se imamo radi... Pa rečte da nismo fajn!!
Fotogalerija
2 sliki
to smo čist posebni mi
to smo čist posebni mi

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.