Zažiga

0 Zažgi

Prenesi v

Utrinki iz tekmovanja Operacije Sever 2014

Sašo - Super vokalno inštrumentalistični Volk 03.04.2014
Minulo soboto smo se v Domžalah pri gradu Krumperk zbrali skavti iz Homca, Domžal, Kamnika in Komende na že 5. tradicionalni orientaciji Sever, ki si je letos nadela naziv Operacija. Pridružili so se nam tudi skavti iz Moravč.
(Avtor: )

Na zbirnem mestu smo se zbrali vsi skupaj z nasmeškom na obrazu in velikim pričakovanjem norega doživetja, vse skupaj pa je polepšalo tudi sončno vreme.

Po uvodni katehezi se je preko 150 skavtov zapodilo na progo, vsi z enim ciljem - da bi jo opravili v kar najkrajšem možnem času. Vmes smo na najdenih točkah opravljali tudi najrazličnejše naloge. Na eni točki smo s svojim znanjem prve pomoči pomagali poškodovanim voditeljem, drugje smo kurili ogenje, postavljali bivake, se igrali, manjkala pa ni niti pajkova mreža z dodatkom določitve severa brez uporabe kompasa. Vse te preizkušnje so se tudi ocenjevale, za točke pa se je bilo potrebno pošteno potruditi.

Po opravljeni preizkušnji smo se na cilju vsi okrepčali, vmes pa nestrpno pričakovali rezultate za svoje kategorije Izvidniki in vodnice (IV) fantje, IV dekleta in Popotniki in popotnice mešano.

Po dveh diskvalifikacijah so končni rezultati najvišjih mest naslednji:

IV fantje:

  1. Risi (Domžale 1)
  2. Orli (Homec 1)
  3. Sokoli (Komenda 1)

IV dekleta:

  1. Ovce (Domžale 1)
  2. Mačke (Domžale 1)
  3. Gazele (Komenda 1)

PP mešano:

  1. Equites  (Homec 1)
  2. Žoga (Domžale 1)
  3. Nexus (Domžale 1)

Vsem tekmovalcem čestitamo, posebej pa zmagovalcem, letos še zahtevnejše Operacije Sever. Drugo leto pa se vidimo v še večjem številu, ponovno nasmejanih ust in nabrušenih nog!

Fotogalerija
13 slik
Operacija Sever 2014
Operacija Sever 2014
Operacija Sever 2014
Operacija Sever 2014
+10

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.