Zažiga

1 Zažgi

Prenesi v

Čarno jezero in Farni dan

2
Ivan Hudobivnik, Skrbni medved 15.06.2012
Na obeh prireditvah, ki sta potekali prvi vikend v juniju, so zelo aktivno sodelovali odrasli skavti iz Štepanje vasi.
Pred vhodom na taborni prostor (Avtor: Ivan Hudobivnik)

Čarno jezero 2012

S podnaslovom Vsi za enega eden za vse je prireditev, ki so jo za pridne veroukarje in šmarničarje pripravili na Rakovniku v Ljubljani. V sklopu te prireditve smo skavti pripravili delavnico z naslovom Preživetje v naravi. Nekaj več kot stotim udeležencem je bilo dano spoznati kako zgleda skavtski tabor. V krogu so doživeli dvig in spust zastave. Skupaj smo zapeli skavtsko pesem. Spoznali in izdelali so nekaj uporabnih vozlov. Tudi pri izdelavi bivakov so se »veroukarji« hitro znašli. Enako velja tudi za prižiganje ognja brez papirja. Mladi so bili navdušeni in zna se zgoditi, da se kakšen pridruži našim vrstam. Komaj smo pospravili travnik dogajanja, že se nam je mudilo naprej na »generalko« za naslednji dan.

Farni dan

Letošnje leto župnija Štepanja vas praznuje 50 letnico delovanja, zato je bila organizirana  župnijska nedelja. Zgodaj zjutraj smo skavti postavili in preskusili delovanje ozvočenja za mašo, ki je bila tokrat na prostem. Maša je pomenila tudi zaključek skavtskega leta. Po maši je sledilo še kosilo pri katerem smo odrasli skavti poskrbeli za razdeljevanje pijače. V popoldanskem delu programa pa smo medvedi skupaj s kranjskimi sovami nastopili še v zabavnem programu.

Naših praznovanj še ni konec. S tem namenom bo BOKSS Štepanja vas 10. novembra 2012 organizirala Kulturno zabavni večer. K sodelovanju smo tokrat povabili  bratovščine kjer delujejo bratje kapucini. Kaj pa se bo izcimilo iz tega pa bo več znano jeseni.
 

Fotogalerija
26 slik
Čarno jezero
Izdelovanje srčka
Srček
Izdelava vhoda v tabor
+23

Komentarji (2)

Za komentiranje se prosim prijavi.