Zažiga

7 Zažgi

Prenesi v

Bivakiranje čete Budnih Kobivc

Jane Ciperle 07.02.2006
Vodniki, podvodniki ter voditelji Čete Budnih kobivc iz Kranja smo noč s petka na soboto prebili v bivaku sredi Udinboršta. V petek zjutraj je napočil čas za drugi letošnji vodniški izhod (kar seveda pomeni opravičeno odsotnost od pouka), ki smo ga začeli z obiskom v zavodu Korak.
Na poti iz Kranja nas je oblivalo sonce. Na poti iz Kranja nas je oblivalo sonce. (Avtor: Jane Ciperle)
Zavod korak se ukvarja z mladino s poškodbami glave ter jim s petjem in pogovorom o skavtstvu popestrili dan, za konec pa jim podarili denar zbran ob akciji LMB.

Nahrbtniki so nas vlekli k tlom vso pot do Udinboršta, kjer smo si vsemu snegu navkljub zakurili ogenj, nato pa postavili bivak ter si, presrečni zaradi končno zavrete vode, skuhali makarone. Večer, ki se je začel že nekoliko prej kot smo vajeni, smo namenili pogovoru o četi ter igram, ki so nas obdržale pri ognju. Končno pa smo prispeli do bistva - spanja (sam bi to raje imenoval celonočno iskanje čim udobnejše poze na zeeelo omejenem prostoru). Devet se nas je stlačilo v (pre)majhno zavetje in nekateri višje raščeni se vso noč niso mogli sprijazniti s svojo usodo. Prepričanje, da je v spalki mrzlo, se je podrlo ob jutranjem vstajanju, ko smo spoznali pravi mraz v zamrznjenih gojzerjih. Posledice te noči še čakamo... AAA-ČIHHH.
Fotogalerija
10 slik
Na poti iz Kranja nas je oblivalo sonce.
Ni vedno fino če si velik
Iskanje najboljše pozicije
Kaj toplega pa res prav pride, sploh če so makaroni
+7

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.