Zažiga

4 Zažgi

Prenesi v

Belokranjski mir na pohodu

M.B. - Vsevedni tiger 29.12.2011
V petek, 16. 12. je potekal uraden sprejem v Črnomlju. Naslednji dan smo pomagali pri sprejemu novomeškim skavtom. Od tam pa smo svečke ponesli po vseh župnijah dekanije Črnomelj
Obisk pri črnomaljski županji (Avtor: )

V zadnjem tednu adventa, od 19. do 23. decembra, smo ponesli plamen Luči miru iz Betlehema po belokranjskih ustanovah. Kakor pravi letošnja poslanica, se tudi skavti trudimo, da plamen ne ohranjamo le zase, marveč ga delimo z drugimi. Želimo si, da bi vsak sprejel plamen Luči miru iz Betlehema in bi mu bilo prijetno ob njem. Iz tega razloga si prizadevamo, da bi obiskali čim več ljudi in jim prinesli ta plamen, ki prinaša mir.

Nepozabljiva izkušnja so bili obiski Zdravstvenih domov Metlika in Semič, Doma starejših občanov Črnomelj, Policijske postaje Črnomelj, mejnih prehodov Vinica in Metlike, kjer smo obiskali carinike in policiste z obeh strani meje, pri tem pa se je nam pridružila tudi televizija Vaš kanal.
Vsem se iz srca zahvaljujemo za zelo topel sprejem in čas, ki so nam ga namenili. Posebna zahvala pa gre vsem trem belokranjskim županjam.


Tudi letos smo Belokranjski skavti pri projektu doživeli nepozabne izkušnje. Najbolj pa nas je navdušila dobrota ljudi, ki so s svojimi plameni miru upoštevali geslo poslanice in nam ta plamen pomagali ponesti po veliko domovih. Saj je ta na svetu zato, da SVETi ZA VSE.

Fotogalerija
6 slik
Obisk pri črnomaljski županji
Obisk metliške županje
Navdušenje babic iz DSO Črnomelj
+3

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.