Zažiga

7 Zažgi

Prenesi v

Beli jelen se nam je tudi tokrat izmuznil (FOTO)

1
Julija Remenik, Zanesljiva netopirka 27.01.2012
Vsako drugo leto se popotniki in popotnice Mariborske regije odpravijo na lov za Belim jelenom. Letošnje leto se je tako zgodil že 4. Beli jelen, ki je bil pravo zimsko doživetje in seveda prijetno druženje vseh, ki se ne ustrašijo belih strmin.
Tudi roverčka je mogoče igrati na vrhu Raduhe (Avtor: Rok Rakun)

4. Beli jelen, ki sta ga tokrat organizirala stega Rakova steza 1 in Mozirje 1, je potekal 21. in 22. januarja 2012 v Savinjskih Alpah.

Skavtska kulinarika

Najprej smo jo mahnili do koče na Loki, kjer smo preživeli preostanek sobotnega dneva. Sledilo je druženje in priprava kosila po klanih – tako je kmalu iz različnih koncev zadišalo po dimu in seveda po različnih skavtskih »dobrotah«.

Delavnice

Ob 14.00 smo se vsi zbrali pred kočo in sledile so delavnice. Izkušeni alpinisti so nam predstavili nevarnosti v zasneženih planinah, kako se sondira in išče ponesrečence, ki jih je zasul plaz (sondiranje, iskanje ponesrečenca z žolno), kako se uporablja dereze in cepin, Branko Cestnik pa je z nami delil stare zgodbe Robanovega Jožeta iz teh krajev.

Zajček in medved

Po večerji v koči je sledil t. i. Zajčkov večer, ki sta ga povezovala zajček in medved – glavna junaka večine vicev oz. basni o živalih, ki so jih klani na izviren in humoren način uprizarjali. Vsak nastop pa je potekal pod budnim očesom strokovne komisije, ki je vse skupaj ocenila in na koncu seveda izbrala zmagovalce.

Vrh Raduhe

Zbudili smo se v nekoliko oblačno jutro, ki pa se je kmalu kopalo v sončnih žarkih. Po zajtrku smo se dpravili proti vrhu Raduhe, ki je bila obsijana s soncem in obsuta s snegom. Na samem vrhu Raduhe, torej na 2062 m nad morjem, smo darovali sveto mašo, si odpočili, zaigrali roverčka … nato pa se (tudi po riti) v hitrem tempu odpravili nazaj do koče, kjer nas je že čakalo kosilo. Po kosilu je sledila zaključna ceremonija in odhod v dolino.

Pa se nam je spet izmuznil

Veselimo se novega lova na Belega jelena, saj se nam je le-ta tudi tokrat izmuznil, kot vedno pa nam je kot spomin nanj ostal vsaj našitek. Preživetega konca tedna pa se bomo zagotovo spominjali še po čudoviti naravi, prijetnem druženju in obilici smeha.

Celotna fotogalerija je dostopna tukaj

Fotogalerija
35 slik
Pohod do koče na Loki
+32

Komentarji (1)

Za komentiranje se prosim prijavi.