Zažiga

0 Zažgi

Prenesi v

Zdaj smo pripravljeni!

Blaž Pucihar, Škofljica 1 19.10.2014
Biti voditelj, ki je zgled otrokom, zna pripraviti srečanja, zna sodelovati s sovoditelji in zna prepričati starše, da mu zaupajo svojega otroka… Biti voditelj ni vedno najlažje. Da pa bi bil začetek voditeljske poti lažji, sproščen in bolj zabaven, se je tudi letos odvila taborna šola – Pripravnik 1.
Še zadnja skupinska slika (Avtor: Eden izmed udeležencev tabora :))

Naše potovanje na lebdeči preprogi se je pričelo v Beli Krajini, natančneje v Črnomlju, kjer smo naš vsakdan zamenjali z dobro voljo, pripravljenostjo in skavtskim duhom. V sicer večjem številu kot po navadi, smo spoznavali Aladinovo zgodbo o njegovi (ne)usojeni ljubezni in njegovem trudu, ki ga je vložil, da bi si pridobil Jasmino.

Tokratni potovalni tabor je verjetno predstavljal kar nekaj organizacijskih težav, saj nam vreme za predavanja na prostem ni bilo ravno naklonjeno, zato smo običajen klanovski tabor preživeli pod streho kozolca, na starem seniku, v kulturni dvorani ali pa kar v župnišču. Pa da ne boste mislili, da naša oprema ne bi zdržala nekaj dežnih kapelj… tudi ob dežju smo se z ruzaki na hrbtu odpravili do naslednje vmesne točke, le od Vinice do Adlešičev smo pot premagali kar po reki Kolpi. V sicer deževnem vremenu smo vztrajno veslali in nekajkrat tudi (''čisto ponesreči'') padli v vodo.

Kot skavtski voditelji moramo znati poskrbeti tudi za duhovnost, spoznavanje in razigranost in vse to smo počeli tudi mi. Že prvi večer smo na opuščenem seniku pripravili sveto mašo, na kateri so bili prisotni tudi lastniki, ki so bili navdušeni nad dejstvom, da se na njihovem seniku nahaja tako velika skupina ljudi. Da nam ne bi bilo dolgčas smo spoznali in/ali odigrali tudi nešteto iger in bansov, ki so na naše obraze narisali velik nasmeh, četrti večer pa smo imeli skupni zabavni večer, kjer se je vsaka skupina predstavila in tudi kaj zapela in zaplesala. :D

Ko omenjam vso zabavo, moram poleg enkratnih voditeljev pohvaliti tudi super tehnično ekipo, ki nam je pripravila okusne skavtske obroke, zadnji večer pa tudi odlično orientalsko hrano, ki nas je še bolj popeljala v Aladinov svet, ki je mimogrede spoznal, da za ljubezen ne potrebuje denarja, ampak samo prijazno srce, ki kaže 'pravi jaz'.

Na taboru se je zgodilo še nešteto drugih zanimivih prigod, ki pa vam jih bomo z veseljem povedali na kakšnem skavtskem dogodku, saj bi za pisanje lahko porabil še nešteto vrstic in strani.

Fotogalerija
16 slik
Tržnica
Sv. maša na opuščenem seniku
Še ena iz večerne maše
Igra v naravi
+13

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.