Zažiga

6 Zažgi

Prenesi v

Zakaj naj perilo sušim na zraku in ne v sušilnem stroju?

Gibanje Svet si. 13.06.2006
Ob svetovnem dnevu okolja, 5. juniju, so na 34.000 m dolgo vrv obesili 4920 kosov oblačil - da bi pokazali, da je bolje sušiti perilo na zraku kot v sušilnem stroju ...
Na lov za smetmi Na lov za smetmi (Avtor: Tomaž Ovsenik)
Okoljevarstveniki so 5. junija na Trafalgar Squareu v Londonu na 34.000 metrov dolgo vrv obesili 4920 kosov različnih oblačil, s čimer so protestirali proti uporabi sušilnikov. Akcija je del prireditev ob svetovnem dnevu okolja, organizirala pa jo je britanska agencija za okolje.

Osebje agencije za okolje je ljudem, ki so se zbirali ob sušilni vrvi, delilo letake, s katerimi so se lahko pridružili tistim, ki hočejo spremeniti življenjski stil, ohranjati energijo, zmanjšati njeno porabo in omejiti onesnaževanje zraka z izpušnimi plini. Tudi material, ki so ga uporabili za akcijo, tako kovinske palice kot 24.000 ščipalk, bodo kasneje reciklirali.

Po podatkih agencije bi prihranili 128 milijonov evrov in zmanjšali emisije ogljikovega dioksida za 500.000 ton letno, če bi vsaka britanska družina na zraku posušila le za en pralni stroj perila na teden. "To je lep način, kako ljudem pokazati, kako veliko razliko lahko naredimo", je izjavil predstavnik agencije in prostovoljec Nick Rijke, ki je dodal, da niso dovolj le okoljevarstveni ukrepi vlade, ampak mora tudi vsak posameznik za varovanje okolja narediti več.
Fotogalerija
5 slik
Na lov za smetmi
Kako ločujemo odpadke
Vseh vrst smeti
Malica
+2

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.