Zažiga

11 Zažgi

Prenesi v

Ojoj, kaj se je zgodilo s SkavtNETom?

5
Blaž Maležič, SkavtNET 01.04.2012
V Ekipi SkavtNET smo v zadnjem času pozorno spremljali koliko energije in elektrike je potrebne za prikaz naše spletne strani. Ugotovili smo, da bi lahko veliko te energije prihranili, zato smo pripravili črno-belo verzijo našega skavtskega spletnega doma.
Varčevanje z energijo Varčevanje z energijo (Avtor: )

Vprašali boste, zakaj črno-bela spletna stran in zakaj smo ozadje pobarvali na črno. Odgovor je prepost: računalniški monitorji porabijo veliko več energije za prikaz svetlih odtenkov kot je potrebujejo za prikaz temnih odtenkov; podobno velja tudi za prikaz barv. Odločitev za črno-belo spletna stran s črnim ozadjem  je bila torej povsem razumljiva izbira.

Med hitrim testom smo ugotovili, da občasno še prihaja do manjših napak, ki rahlo vplivajo na vašo izkušnjo spletne strani (možno je, da se občasno kakšna slika ne prikaže, čas odpiranja posamezne podstrani je daljši, slike v galeriji so še vedno barvne (in tako manj varčne), facebook elementi so barvni, ipd.).

Verjamemo, da lahko na tak način skupaj prihranimo veliko energije, zato smo se odločili, da kljub zgoraj navadenim napakam spletno stran objavimo v novi obliki. Potrudili se bomo, da bomo napake odpravili v najhitrejšem možnem času, da boste lahko ponovno uživali na hitrem, zanesljivem in po novem tudi precej bolj varčnem SkavtNETu.

Če opazite še kakšno napako, ki je še nismo navedli, vas prosimo, da nam jo sporočite na SkavtPODPORO.

Vaša ekipa SkavtNET

 

Članek je del SkavtNETove prvoaprilske šale ;)

Komentarji (5)

Za komentiranje se prosim prijavi.