Zažiga

7 Zažgi

Prenesi v

Zahvala in priznanje skavtom

SkavtNET 26.11.2008
Slovenska škofovska konferenca je izreka Združenju slovenskih katoliških skavtinj in skavtov ZAHVALO IN PRIZNANJE za odlično izvedbo prvega skavtskega jamboreeja v Sloveniji.
SŠK SŠK (Avtor: Gašper Furman /FGF)
V drugi polovici julija 2008 se je pri Podturjaku v občini Velike Lašče odvijal prvi slovenski skavtski jamboree, skavtski poletni tabor, pod geslom Norost, ki deluje! Tabor je pripravilo Združenje slovenskih katoliških skavtinj in skavtov (ZSKSS), udeležilo pa se ga je okrog 3500 skavtov iz Slovenije in zamejstva, ki radi živijo v naravi in uživajo na prostem ter se družijo s svojimi vrstniki in prijatelji.

Geslo odlično združuje navihano razigranost mladih in bistvo skavtstva, ki zmore z igrivimi in presenetljivimi prijemi resno in učinkovito vzgajati. Geslo nas spominja na življenjsko pravilo, ki nam ga daje svetopisemski Pridigar: »Mazilar voha mrtve muhe in izliva olje proč: dragocenejša ko znanje brez ugleda je majhna topost.« (Prd 10,1) Z vsako utopljeno muho vrže proč tudi nekaj dišečega olja, vendar se mu izplača!

Glavni namen ZSKSS je prispevati k celovitemu telesnemu in duševnemu, duhovnemu in družbenemu razvoju mladih ljudi, da bodo postali trdne osebnosti in odgovorni člani krajevnih, narodnih in mednarodnih skupnosti. Tudi letošnji poletni tabor je s skrbnimi pripravami in pod strumnim vodstvom vseh pristojnih dosegel svoj namen in zajel v svoj veter ter s seboj potegnil duha vseh mladih udeležencev.

V imenu Slovenske škofovske konference (SŠK) z veseljem izrekam iskrene čestitke in dolžno priznanje vsem, ki ste tabor vestno pripravili in ga pogumno vodili ter ga tako veličastno izpeljali. Gospodova modrost, ki sama hodi okrog in išče take, ki so je vredni (Mdr 6,16), naj se vam vedno dobrohotno prikaže na vaših potih in vam pri vsaki misli pride naproti! Duh Gospodov naj počiva nad vami in naj vas spremlja Božji blagoslov.

msgr. dr. Jurij Bizjak, koprski pomožni škof in delegat za mlade pri SŠK

Povzeto po strani http://aktualno.rkc.si/?id=9269

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.