Zažiga

9 Zažgi

Prenesi v

Medvedi zimovali na Matkóvem

Ivan Hudobivnik 18.02.2009
Drugi februarski vikend smo se odpravili na visokogorsko kmetijo Matkóvih. Ljudi poznamo iz preteklih služenj, sedaj smo pa prišli samo na zimovanje. Mi radi spozanavamo običaje odročnih kmetij visoko v hribih in jim seveda tudi pomagamo.
Matkov kot Matkov kot (Avtor: Aleš Čerin)
Na poti do kmetije smo imeli nekaj težav zaradi poledenele ceste in potrebna je bila pomoč traktorja. Zvečer smo spoznavali Matkóv kot, obdelali listino in načrtovali aktivnosti do jeseni.

Naslednji dan smo se s sankami in peš odpravili v Matkóv kot, kjer smo pri koči na ognju pekli hrenovke. Ogenj smo zakurili kar na visokem snegu, tako, da nam je ogenj »ušel« v globino. Nekateri pa so pot nadaljevali v smeri Matkóvega škafa.
Po vrnitvi na kmetijo smo pripravili »nedeljsko« mašo, na katero smo povabili prebivalce okoliških kmetij. Sledil je še kulturni večer, ki ga je ob recitiranju pesmi z vmesnimi zvoki citer popestril domači sin Klemen. Petja, smeha in veselja pozno v noč ni manjkalo.

V nedeljo smo ob prebiranju duhovne misli na temo »Vsi smo eno telo«, ugotavljali koliko dragocenih talentov imamo in kako nam jih uspeva povezati v dobro celotne bratovščine.
Dan smo nadaljevali s pohodom proti avstrijski meji, sankanjem, izdelavo igluja in snežaka.

Zahvala patru Stanetu, da nas je obiskal, se z nami odpravil na celodnevni izlet in daroval mašo, nad katero so bili domačini navdušeni, še posebno z »našim« patrom.

Pozno popoldne smo se odpravili proti domu z mislijo: »V te kraje se še vrnemo in s služenjem pomagamo tem ljudem, da obstanejo na tem čudovitem koščku naše domovine.«

Še album Matjaževih fotografij: http://picasaweb.google.si/matjazpm/MedvediNaMatkovem#
Fotogalerija
6 slik
Matkov kot
Matkov kot
Matkov kot
Matkov kot
+3

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.