Zažiga

1 Zažgi

Prenesi v

Za vaš dar nam je petštevilk mar!

Jasna Cupin, trop za LMB, Ankaran 1 25.02.2015
Mirko si že dolgo želi deliti klop s svojimi sošolci. Trener pravi, da je zelo dober, vendar nič ne kaže na to, da bo v kratkem del nogometne ekipe. Je to res njegova zgodba?
Predaja zbranega denarja projektu Botrstvo Predaja zbranega denarja projektu Botrstvo (Avtor: Luka Tuta)

Mirko je vedno od daleč gledal svoje sošolce, ko so se vsak torek in četrtek po pouku odpravljali na trening nogometa. Že po poti do igrišča so brcali žogo in se glasno smejali. Prav vsakič si je zaželel, da bi lahko v njihovi družbi tekal po travi ter dokazal staršem, da zmore zabiti gol. Ampak trener mu je zadnjič razložil, da za trening potrebuje dres in kopačke, uro treninga pa je potrebno plačati. Mama pravi, da ga bo mogoče lahko vpisala naslednje leto, da letos res ne gre, saj oči ne hodi več v službo. Ker je tudi mama že kakšno leto doma, je potrebno najprej poskrbeti za hrano zanj in za sestrico, pa za nek kup računov, o katerih se starša tiho pogovarjata vsak mesec. Čeprav trener pravi, da je zelo dober, nič ne kaže na to, da bo Mirko v kratkem del nogometne ekipe. 

Je to res zgodba o Mirku? Ali mogoče o Ani? Tilnu? Vesni? Med letošnjo akcijo Luč miru iz Betlehema smo namreč spoznali, da je v Sloveniji veliko otrok v podobni situaciji. Otrok, ki svojih talentov ne morejo razviti zaradi finančne stiske, v kateri živi njihova družina. Otrok, ki jim tek za žogo v družbi prijateljev ni samo način preživljanja prostega časa, ampak je to njihova strast.

In nam je mar, da ta plamen strasti ne ugasne, zato smo v ponedeljek z akcijo Luč miru iz Betlehema zbrana dobrodelna sredstva predali predstavnikom projekta Botrstvo. Skupaj smo otrokom omogočili boljše pogoje za zdrav razvoj, izobraževanje, odkrivanje in razvoj talentov ter s tem polepšali njihovo otroštvo. Z vašo pomočjo smo naredili velik korak proti njihovi enakovrednosti v družbi vrstnikov.  S 16.500 € smo zagotovili 550 mesečnih prispevkov za otroke oz. več kot petinštiridesetim otrokom celoletni prispevek za šolsko ali izvenšolsko dejavnost, ki jih veseli, jim veča občutek pripadnosti in omogoča rast. Za njihov nasmeh.

Hvala, da vam je še vedno in vedno bolj mar!

Fotogalerija
6 slik
Predaja zbranega denarja projektu Botrstvo
Predaja zbranega denarja projektu Botrstvo
Predaja zbranega denarja projektu Botrstvo
Predaja zbranega denarja projektu Botrstvo
+3

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.