Zažiga

6 Zažgi

Prenesi v

Za izzive novega skavtskega leta smo pripravljeni od pete do glave!

2
Sara Prelesnik, Gatetrgajoča čebel'ca 13.09.2011
En teden zopet v četi. Obujanje starih spominov in pridobivanje novih - dobra kombinacija. A ni šlo samo za pridobivanje (spominov, izkušenj, idej), šlo je tudi za utrjevanje (»smejalnih mišic«, sposobnosti), učenje (veščin, vodenja), povezovanje (znotraj voda, med vodi, med vodom in SVODOM, med nami in Bogom, nami in naravo).
vsi na kupu - od pete do glave :) vsi na kupu - od pete do glave :) (Avtor: Sara Prelesnik, Gatetrgajoča čebel'ca)

    Kar nekaj časa (slaba dva meseca :)) smo potrebovali, da smo našli prave besede za opis TŠ Metoda IV Od pete do glave (25.-30. 7., Jelše pri Mirni Peči). Mislite, da je tak teden, ki te napolni s skavtskim duhom za kakšno leto in pol, dokler ne greš na naslednjo taborno šolo, enostavno opisati? Vam povem, da ni … Ker to pomeni, da moraš v nekaj stavkov, poleg vseh tehničnih podatkov (vreme: sončno z občasnimi večjimi nalivi, taborni prostor: lep, prostran, blizu zvončkljajočih krav in osvežujočega izvira, hrana: slastna, če si imel srečo sta tehnična skuhali tudi po želji :), SVOD: zelo priden, hvala vam, teme: koristne, izvirno pripravljene in popestrene, prav nič enolične), strniti še vse tiste občutke …

    Vzdušje v vodih (Ježki, Debele ribe in Čebosli) je ekspresno hitro doseglo stopnjo, ko si misliš: Ej, zakon … Prijalo je zopet postati izvidnik/vodnica, postaviti svoj jamboree, ognjišče, pomagati pri postavljanju zgradb in potem vsak dan zjutraj poskrbeti za lep šotor in skupaj s svojim urejenim in skladnim vodom stopiti v kvadrat. Poslušati katehezo, si potem zapisovati vse tisto, kar so modri povedali in kar si mislil, da ti bo koristilo pri vodenju. In zvečer … Ogenj, malo petja, nato pa v šotore, kjer se je bilo potrebno pogovoriti še ogromno stvari :) ali pa si v spanju čakal na eno najprijetnejših opravil – straža …

    Preko svetopisemske zgodbe o Jakobu in Ezavu so nam voditelji podajali znanje in izkušnje, da bomo bili kar najbolje pripravljeni služiti svoji četi. Čeprav smo se na trenutke obnašali »upokojensko«, je jasno, da se bo vsak izmed nas potrudil po svojih najboljših močeh, da bo na mlajše skavte prenesel tisto, kar nam dajejo skavti, kar nam je dala tudi TŠ.

P. s.: Morda pa bi ta teden še najbolje opisale priljubljene besede enega izmed udeležencev: prijetno, igrivo in poučno :).
P. p. s.: Hvala tudi Franciju, Juretu in načelnici Barbari za pripravljeno temo!

Fotogalerija
15 slik
vsi na kupu - od pete do glave :)
razdelitev po vodih
tema
sveta maša
+12

Komentarji (2)

Za komentiranje se prosim prijavi.