Dogodek

Šotorke

ŽvN2

pred 4639 dnevi
Začetek: 06.10.2011 ob 12:15
Zaključek: 09.10.2011 ob 18:00

Zažiga

4 Zažgi

Prenesi v

ŽVN 2 ob vsakem vremenu!

SIN ŽvN2 12.11.2011
Kdor želi izkusiti in poglobiti znanje iz veščin življenja v naravi – Skavtska šola življenja v naravi 2 je pravi naslov za to!
Bivaki (Avtor: ŽvN)

Testiranje vseh mogočih vrst bivakov, kuhanje na vse možne naravne načine, spanje v jami med snežno nevihto, izdelovanje lastnega jedilnega pribora, jutranja molža in priprava stelje za živino… v vsem tem in še več smo se urili na skavtski šoli življenje v naravi 2.

Skavtska šola ŽvN2 je letos potekala v dveh vikendih, prvi sredi junija in drugi v začetku oktobra. Ker slika pove tisoč besed, si jih lahko ogledaš tukaj.

Še ne veš kaj je SŠ ŽVN2?

Na Skavtski šoli ŽvN2 udeleženci nadgradijo znanje, pridobljeno na SŠ ŽvN1.  Pridobijo tudi nova znanja (primitivne tehnike netenja ognja, postavljanja bivakov iz naravnih materialov, izdelava pripomočkov - lastne vrvi, posode in pribora …). Skupnost inštruktorjev - SIN po potrebi določi dodatne vsebine. Udeleženci pridobijo tudi znanje o pravilni opremi ter osnovah preživetja v težkih vremenskih pogojih (dež, sneg …).

Za udeležbo na SŠ ŽvN2 je pogoj udeležba na SŠ ŽvN1. Starostna omejitev je 19 let. V skrajnih primerih se lahko udeleženec udeleži SŠ ŽvN2 brez udeležbe SŠ ŽvN1, vendar inštruktorji temeljito preizkusijo njegov nivo znanja veščin, ki mora biti enakovreden udeležencu, ki je končal SŠ ŽvN1.

Si upaš?

Fotogalerija
8 slik
Šotorke
Pečenje rib na ognju
Bivaki
Bivaki
+5

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.