Zažiga

3 Zažgi

Prenesi v

Urbanacija 2.1

Špela Koren, Požrtvovalna koala, Velenje 1 22.10.2012
Po zimskem spanju, pomladnem počitku in (pre)dobrem poletju je zopet napočil večer, ko si v starem delu Ljubljane in okolici lahko videl tekače, ki se na prvi pogled nismo po ničemer razlikovali od tistih, ki trenirajo za Ljubljanski maraton. Naša edina posebnost je bila ta, da smo se na vsake toliko časa ustavili. Mogoče samo na hitro, mogoča za malo dlje, iz nekod potegnili pisalo, pokrovček v usta, nekaj napisali in stekli dalje.
(Avtor: Jernej Girandon)

Bila je sreda, 17. oktobra zvečer, ko je bil zopet čas za že zelo poznano Urbanacijo. Zbrali smo se na dvorišču sv. Jakoba, se na hitro preoblekli, dobili navodila in stekli v Ljubljano.

Podobna navodila in podobne ulice, a zmeraj toliko razlik. Nova taktika, drugačna kondicija, drugačna Ljubljana in drugi smetnjaki in žlebovi. Zamenjal se je postavljalec proge in njegov strah pred tem, da bo kdo odlepil kakšno točko, je bil velik. V to me je prepričal že prvi KT, ki je bil prilepljen na zelo nepričakovanem mestu. Ker pa človek rabi nekaj časa, da se adaptira, sem šele po tretji točki posvetila malo več časa pregledu objekta, kjer bi se naj točka nahajala. Moramo omeniti, da njegov strah ni bil odveč, saj so eno izmed točk ''nepridipravi'' vseeno odstranili. Prvi tekači smo imeli to srečo, da je še bila na svojem mestu, kasneje je tam samevala zgolj rešetka brez kakšne kode, ki je nam v tisti slabi uri teka pomenila ogromno. Veselje, oddih, moč in energijo za naprej.

Smo pač zanimivi. In prav za to se rada udeležujem Urbanacije. Tekmuješ predvsem zase in sam s seboj. Razgibaš  se in vedno znova si sam postavljaš meje. Do kam, kako hitro, kdo ali kaj je tvoj cilj?

Kljub manjši udeležbi je Urbanacija zopet uspela. Zato vabim vse, ki se še niste opogumili, da pridete in se preizkusite. Tu ni nikakršne elite ali samih profesionalcev. Tu so skavti in taborniki, družba katere ste vajeni in veste, da z njo povezane stvari ne morejo biti slabe.

Zahvala in pohvala organizatorju Urbanu Bolti in projektni skupini za orientacijo in topografijo, ki je odprla novo sezono. Ter iskrene čestitke zmagovalcu Juretu Česniku.

Fotogalerija
6 slik
+3

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.