Zažiga

10 Zažgi

Prenesi v

Tu sem, da Te hvalim - LMB v Zagorju

Marko Drnovšek, Zanesljivi orel, Zagorje 1 22.12.2010
"Zate imam Luč! Luč za ta svet ..." so odmevale besede in se vkopavale v srca vernikov, ki so bili deležni sprejema Luči Miru iz Betlehema pri nedeljski maši v Zagorju.
LMB na Čemšeniški planini LMB na Čemšeniški planini (Avtor: Andraž Repanšek)

Ugasnjene luči, cerkev polna pričakovanja polnih vernikov, po cerkvi se zasliši glas, ki prepeva: " Poglej to lučko, poglej ta sij, ki seže do srca in greje..." 

In res, že na daleč si začutil toplino in mir, ki ju je prinašala luč. Luč, ki jo je Bog poslal z namenom. Z namenom, da jo sprejmemo. Tako jo je zagorski župnik sprejel z odprtimi rokami v imenu vseh faranov župnije Zagorje in zadonela je slavilna pesem mogočnega mešanega pevskega zbora Lastovk in skavtov ob spremljavi v ta namen sestavljenega benda.

V popoldanskih urah pa smo se skavti zbrali na Prvinah in v družbi nekaj bodočih skavtov in nekaj upam, da bodočih odraslih skavtov, odpravili z baklami na 1120 m visoko Čemšeniško planino, ki se razprostira nad zagorsko dolino. Na vrh planine smo ponesli LMB in jo predali lastnici v planinskem domu.

Kljub vetru in mrazu je bilo vzdušje neverjetno. Na vrhu pa nas je pričakala skodelica čaja in piškoti. Ostalo naj povedo slike in posnetek.

Bi-Pi

Fotogalerija
7 slik
LMB na Čemšeniški planini
Sprejem LMB v Zagorju
LMB na Čemšeniško planino
LMB nad zagorsko dolino
+4

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.