Zažiga

7 Zažgi

Prenesi v

Svet v malem je na Škotskem

1
Tadeja, Barbara in Boris 12.07.2011
Škotska gosti 34. svetovno WAGGGS-ovo konferenco. V Edinburgu se je zbralo približno 650 delegatk in delegatov iz 104 držav.
Slovenska delegacija na otvoritveni slovesnosti Slovenska delegacija na otvoritveni slovesnosti (Avtor: angleška skavtinja)

Slovenska delagacija se oglaša iz Edinburga, kjer sodelujemo na srečanju predstavnikov skavtskih organizacij iz celega sveta. Naše sosede in sosedje so iz Venezuele, Švice, Južne Afrike, Filipinov in še mnogih drugih držav.

Skupaj nas je združil skavtski duh in odločanje o prihodnosti WAGGGS-a, svetovne skavtske organizacije, katere člani smo. Dobili bomo novo vizijo, strateški načrt in seveda finančni plan, ki bo omogočil, da se lahko mnogi mednarodni dogodki in podpora organizacijam sploh izvede.

Poleg resnega dela pa so nas pričakali še čisto pravi Škotje v kiltih, ki so igrali na tradicionalni inštrument dude. Domačinke angleške skavtinje so nas očarale s svojo pripravljenostjo in navdušenjem. Malo hladno škotsko vreme pa nas preseneča na vsakem koraku, saj enkrat sije sonce, drugič pa pada dež.

Pred nami je še nekaj vznemirljivih dni, novih poznanstev in svetovnega skavtstva. Čisto za na konec pa nas čaka še vznemirljiva Škotska in njihova slavna pošast Nessie.

Slovenska delegacija

Fotogalerija
8 slik
Slovenska delegacija na otvoritveni slovesnosti
Slovenska delegacija
34. svetovna konferenca WAGGGS
med zasedanjem
+5

Komentarji (1)

Za komentiranje se prosim prijavi.