Zažiga

0 Zažgi

Prenesi v

Mednarodno srečanje o rasti skavtskih organizacij

Barbara Polda, Breznica 1 09.04.2015
20. do 22.3.2015 se je v Ljubljani odvijalo WAGGGS izobraževanje. WAGGGS raziskuje razloge, motivacijo otrok in njihovih staršev, zakaj se otroci pridružijo skavtom, saj si želijo, da bi se skavtskemu gibanju pridružilo več mladih oz. da bi dalj časa ostali aktivni člani.
Mednarodno srečanje o rasti skavtskih oprganizacij (Avtor: Samo Škrabanja)

S tem namenom so lani skupaj z zunanjim sodelavcem in podjetjem za tržne raziskave Northstar izvedli raziskavo na Poljskem, na Madagaskarju, v državi Saint Vincent and Grenadines in Omanu, letos pa vsaka od WAGGGS (World Association of Girl Guides and Girl Scouts) regij širi raziskavo in ponuja možnost sodelovanja in izobraževanja v tej smeri za člane skavtske organizacije iz svoje regije. 

Iz evropske regije smo se zbrali na izobraževanju udeleženci iz Romunije, Norveške, Irske, Poljske in Slovenije. Izobraževanje so vodili Maria in Sharon iz Evropske pisarne WAGGGS v Bruslju, Natalia iz glavnega sedeža WAGGGSa v Londonu in Noah iz podjetja Northstar. 

Povejeništvo za podporo voditeljem ZSKSS je na izobraževanje prijavilo pet članov ZSKSS. 

Za tehnično organizacijo, logistiko, prehrano in večerni program se zahvaljujemo zaposlenim v pisarni Združenja slovenskih katoliških skavtinj in skavtov (ZSKSS) in poverjenici za mednarodne odnose, ki je poskrbela za prijavo ZSKSS na ta projekt. Poverjeništvu za podporo voditeljem pa se zahvaljujemo za organizacijo 

Prvi večer smo se med seboj spoznali, predstavili delo svojih organizacij na področju rasti članstva ter pogledali predstavitev WAGGGS raziskave in zaključkov, do katerih so prišli. Po večerji smo se še sprehodili po osvetljeni Ljubljani. 

Naslednji dan je Noah predstavil potek raziskave, koga vse želimo povprašati o tem, kaj so dobre in slabe strani skavtov, da bi dobili celoten pogled na našo organizacijo in vedeli, kaj delamo dobro, kje potrebujemo spremembe in kaj moramo še enkrat premisliti. Predstavil nam je metode dela - intervju, okrogla miza ter spletna raziskava, ki smo jih tudi praktično preizkusili. 

Jagoda, predstavnica poljskih skavtov, ki so bili že lani vključeni v raziskavo, nam je razložila, kako so se oni organizirali in na kaj naj bomo pozorni. Bili so zelo zadovoljni z raziskavo, saj so dobili nov pogled na svoje delo, čeprav z nekaterimi uvidi, ki niso bili ravno prijetni, vendar vseeno zelo dobrodošli. 

V nedeljo so nam predstavili, kako raziskavo in rezultate vpeljati naprej v delo organizacije. Dogovorili smo se še tehnične podrobnosti izpeljave, prav tako pa smo dobili časovnico in vse gradivo, ki ga potrebujemo za raziskavo. 

Do junija se bomo ukvarjali z odkrivanjem tega, kaj o skavtih mislite naši člani in vaši starši, naši bivši člani in njihovi starši ter mladi, ki nikoli niso bili člani. Prav tako bomo raziskovali, kako na nas gledajo tisti, ki poklicno delajo z mladimi (v občinah in na državni ravni). 

Po tem se bomo dobili na še enem srečanju, kjer si bomo pogledali rezultate in pot naprej, da bomo z novim skavtskim letom že lahko uporabili ugotovitve iz pridobljene raziskave.

Že v naprej hvala vsem, ki boste pripravljeni sodelovati.

Fotogalerija
33 slik
Mednarodno srečanje o rasti skavtskih oprganizacij
Mednarodno srečanje o rasti skavtskih oprganizacij
Mednarodno srečanje o rasti skavtskih oprganizacij
Mednarodno srečanje o rasti skavtskih oprganizacij
+30

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.