Zažiga

1 Zažgi

Prenesi v

Skavtinja na Svetovni konferenci o mladih 2014 na Šrilanki

pisarna ZSKSS 10.05.2014
Od 6. do 10. maja 2014 poteka na Šrilanki (Kolumbo) Svetovna konferenca o mladih 2014 (WCY 2014), ki je pod naslovom »Krepitev vloge mladih pri razvoju« osredotočena predvsem na večjo vlogo mladih pri procesih odločanja na področju razvoja in pri implementaciji razvojne agende po letu 2015. Na njej sodeluje tudi naša skavtinja Petra Stipanič iz stega Ankaran 1.
Skupinska WCY 2014 (Avtor: Arhiv FB Petra Stipanič)

Skavtinje in skavti se že vsaj 24 let trudimo povečevati vlogo in moč mladih pri soustvarjanju sodobnega sveta. Vzgajamo mlade, da postanejo aktivni in odgovorni državljani, ki jim ni vseeno za lastno državo, okolje in bližnjega v stiski. Vzgajamo jih, da prepoznajo potrebe ljudi in okolice ter nanje aktivno in z nasmehom odgovorijo preko različnih akcij in projektov. V vaseh, mestih, občinah, v okolici doma, po šolah, gozdovih in v službah se trudimo živeti po skavtskih načelih, ki nas dnevno opozarjajo na dobra dela, na pomoč bližnjemu, na aktivno soustvarjanje prihodnosti Slovenije.


Slovenske skavtinje in skavti smo droben del 100 let starega mozaika svetovnega skavtskega gibanja, ki po grobih ocenah danes šteje tja do 40 milijonov mladih. Ne glede na narodnost, raso, vero in spol je naš skupni imenovalec ustanovitelj Robert Baden-Powell, katerega vizija so bili vedno pripravljeni mladi, sposobni živeti »zdravo« življenje, koristni za okolico in samostojni v odgovornem odločanju.


Na podlagi teh načel se slovenski skavti skupaj z ostalo mladino aktivno vključujemo tudi v procese razvoja družbe na evropski in globalni ravni. Eden takšnih dogodkov od 6. do 10. maja poteka na Šrilanki (Kolumbo), in sicer Svetovna konferenca o mladih 2014 (WCY 2014), ki je pod naslovom »Krepitev vloge mladih pri razvoju« osredotočena predvsem na večjo vlogo mladih pri procesih odločanja na področju razvoja in pri implementaciji razvojne agende po letu 2015. Približno 1500 udeležencev konference se v teh dneh pogovarja in deli ideje, izkušnje ter inovativne pristope, ki bodo prispevali k večji in kakovostnejši vlogi mladih pri doseganju globalnih razvojnih ciljev tisočletja.


Na njej kot ena od moderatork sodeluje tudi skavtinja Petra Stipanič iz skavtskega stega Ankaran 1. Petra je aktivna tudi v naši krovni svetovni skavtski organizaciji WAGGGS (World Association of Girl Guides and Girl Scouts), kjer pomaga pri analizi in načrtovanju skavtskega udejstvovanja na področju milenijskih ciljev. Če vas zanima več, ji lahko pišete na petra.stipanic@skavt.net.

Fotogalerija
2 sliki
Skupinska WCY 2014
Delo na Svetovni konferenci o mladih 2014

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.