Zažiga

4 Zažgi

Prenesi v

Stari volki premagali zveri

Maruša, Estetska postrv 02.12.2009
Če želimo, da bodo volčiči živeli v krdelu v veselju in poštenosti, morajo biti njihovi stari volki veseli in pošteni. Da pa so to, bi se lahko prepričali, če bi jih opazovali tista dva dneva, ko so se, kot volčiči, veselo igrali v Kočevskem gozdu.
DPSV-Kočevski Rog DPSV-Kočevski Rog (Avtor: Uroš Obolnar)
"Velika je džungla in majhen volčič." Marsičesa se volčič boji v tej
ogromni džungli. Sčasoma se nauči loviti, Balu mu v glavo vtepe
mojstrske besede, pozna postavo in postane dovolj zrel, da (pre)živi.
Mislili bi si, da se tak volk nima več česa bati, vendar ni tako. Tudi stari volki se še bojimo - še so v džungli zveri, ki jih ne poznamo in so močnejše od nas. Sami se z njimi nimamo poguma soočiti. Zato smo to storili na DPSV v "Kočevski džungli", kjer smo se zbrali stari volki iz vse Slovenije in 21. in 22.11.2009 in se trudili, da bi postali še bolj neustrašni.

Skavtski okoljski center nas je pričakal v vsej svoji lepoti: čez dan nam je svetilo in nas grelo toplo novembrsko sonce, ponoči pa
elektrika, ki si je nedolgo tega vtrla pot v Kočevski pragozd. Kaj smo počeli? Spoznali smo trop, ki skrbi, da bi skavtski okoljski center zaživel, pogovarjali o volčjih kapicah, si zaupali svoje strahove in šibke točke, se borili z zvermi, pogovarjali o odnosih v krdelu, trenirali dušo, ustvarjali, peli in občudovali še starejše stare volke, ki tako lepo skrbijo za nas. Presenetilo nas je še darilce: topel šal, potacan z volčjimi tačkami.

Če smo premagali naše strahove, ne vem, smo pa še enkrat ugotovili, da nismo sami samcati v tej veliki džungli in da smo dovolj močni, da se borimo proti zverem.
Fotogalerija
16 slik
DPSV-Kočevski Rog
DPSV-Kočevski Rog
DPSV-Kočevski Rog
DPSV-Kočevski Rog
+13

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.