Zažiga

2 Zažgi

Prenesi v

Jesenski DPSV v Poljanah nad Škofjo Loko

Eva Pavletič 25.10.2013
Prvi vikend v oktobru smo stari volkovi iz vse Slovenije z dna omare potegnili bunde, kape, rokavice in tople nogavice, ter se odpravili v Poljane nad Škofjo Loko.
(Avtor: Saša Ugrin)

Po prihodu vseh zamudnikov, nekaj skodelicah toplega čaja in modrih besedah Baluja, smo se razdelili v skupine in z vrečkami džungelskih plodov odšli raziskovat poljansko džunglo. Kljub mrazu smo bili razigrani in polni energije, tako da je pot hitro minila. Najbolj nam je v spominu ostal Tavčarjev dvorec in 'žabja' hiša. Ko smo se vrnili v brlog, smo se pogreli ob toplem kosilu, sledile pa so delavnice. Delavnici o človeških virih in vzgojnem namenu sta bili bolj mirne narave, delavnica o voditeljskih veščinah pa bi potrebovala opozorilni znak: »Pozor, nevarnost! Uporaba delavnice na lastno odgovornost!«
Sledili sta še večerja in maša, nato pa smo se zabubili v spalke in spali do jutra … pa kaj še! Okrog enih zjutraj se je državno vodstvo odločilo, da bi bilo zabavno iskati kravo zunaj v megli. In res: čez uro in pol je bila krava rešena, telički celi, mi pa nasmejani od ušesa do ušesa in končno smo legli k nočnemu počitku. Naslednji dan so nas čakale delavnice, kjer smo lahko izdelali zajčke iz starih nogavic, slikali z usti, ustvarjali skavtske frizure ali pa obnovili znanje prve pomoči. Naše druženje se je končalo s kosilom, nato pa smo si zaželeli: »Kar najbolje!« ter opremljeni z novim znanjem in izkušnjami odšli vsak v svojo džunglo k svojemu krdelu.

Fotogalerija
11 slik
+8

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.