Zažiga

25 Zažgi

Prenesi v

Spreminjati svet na boljše - ob svetovnem Dnevu spomina

Izvršni odbor- Korana 22.02.2007
Drage skavtinje in skavti, Ko boste prebirali današnjo pošto, ki ste jo prejeli v nabiralnik, boste našli marsikaj. Nekaj boste izbrisali, nekaj boste pustili. Ne dvomim, da boste kliknili in pogledali kakšno darilo nam je bilo poslano v nabiralnike - nove spletne strani nasega Združenja.
(Avtor: )
Bi-Pi, ustanovitelj skavtstva, ki je pred 100 leti popeljal skupinico dečkov taborit na otok Brownsea, kjer so se skozi igro učili in postajati možje, nam je zapustil veliko modrih besed. Zagotovo vsak med nami pozna vsaj nekaj njegovih citatov. Za danes bo mogoče naj primernejši ta:

"Na pravi poti k sreči je tisti, ki skrbi za srečo drugih.
Skušajte zapustiti ta svet za spoznanje boljši, kakor ste ga prejeli."
(Baden-Powell)


Darilo, nove spletne strani ZSKSS, je dokaz, da Bi-Pi jeve misli, izreki, predvsem pa njegov navdihujoč in nepremagljivi duh živita med nami.

Skupinica naših skavtinj in skavtov je s svojim trudom pripomogla k sreči vseh nas in pustila ta dan in svet za spoznanje boljši.

Kako boš pa ti danes in vsak naslednji dan pripomogel/-a k temu? Ali hočeš zapustiti ta svet boljši kot je bil?
Možnosti so brezmejne, verjamem, da vsaj eno majhno stvar zmore vsak od nas - skupaj pa zmoremo še več. Skupaj zmoremo spreminjati svet na bolje!

Preteklih 100 let, to smo mi, skavtinje in skavti. Smo del 38 milijonskega sestrstva in bratstva, ki smo obljubili po njegovi obljubi in ki imamo zagotovilo in navdih v njej.
Raziskujte, sprašujte in praznjute današnji dan – Svetovni dan spomina, ko praznujeta rojstna dneva Bi-Pi in njegova žena Olave.

Pogumno v naslednjih 100 skavtskih let. Naj skavtski duh živi še naprej!

Bodite pripravljeni!

Izvršni odbor ZSKSS

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.