Zažiga

10 Zažgi

Prenesi v

Matematični izziv

Matjaž & Smuk® 05.05.2008
Kot verjetno veste, se 10.5. odvija v Sloveniji največji mafijski dogodek, na katerem bodo zbrani vsi glavni mafijski šefi. Na ta dogodek se po tradiciji lahko pride tudi kot VIP, vendar si moraš to zaslužiti... Stega Koroška 1 in Koroška 2 te izzivata, da rešiš VIP logično nalogo; da si pridobiš VIP vstopnico, da ponoviš znanje matematike, ali samo za lasten izziv. Če želiš videti nalogo, klikni na: Mafijski obračun...

Čez 15 minut se v bližnjem podzemnem baru MafiaCafe začne zborovanje vseh mestnih šefov mafije , kjer bo potekala razprava o skupnem mafijskem plesu. Ker so mafijski šefi precej vročekrvni, na tem zborovanju velja posebno pravilo, ki se glasi: »BREZ OROŽJA«.

Ker pa vsak mafijski šef vedno s sabo nosi svojo pištolo, jo mora ob vstopu v MafiaCafe odložiti v za to pripravljeno škatlo.
Situacija pa se zaplete, saj prav danes lokalna policija organizira tajni napad na zborovanje, v katerem bo sodelovala policija iz celotnega mesta, pri tem pa seveda velja tradicionalno pravilo spopadov med mafijo in policijo, kjer je dovoljen boj le s pištolami.

Mafijski šefi za napad ne vedo, vendar jih policija niti ne skrbi toliko, saj vedo (iz filmov), da noben policist s pištolo nikoli ne zadane cilja – natančnost merjenja policistov je 0%.
Povrh vsega so mafijski šefi zelo izkušeni v streljanju, saj vedno zadenejo izbrani cilj, imajo pa seveda šibko točko: vsi mafijci znajo odlično streljati samo s svojimi pištolami, kadar streljajo s pištolami drugih lastnikov pa, podobno kot policisti, ne zadenejo ničesar, takrat je tudi njihova natančnost 0%.

V trenutku, ko bo mafija izvedela za zlobne namene lokalnih policistov, bo vsak mafijski šef iz škatle naključno vzel eno pištolo in začel streljati v policiste, ki seveda streljajo nazaj.

S kolikšno verjetnostjo lahko gre lokalni zdravnik na koktail, ker mu ni treba oskrbeti nobenega poškodovanca.

Če zdravniku pomagaš do pravilne rešitve, te bo na mafijskem plesu povabil na posebej zate pripravljen koktail in kdo ve, mogoče te celo spravi na ples skozi VIP vhod, pri katerem ne potrebuješ podkupnine za varnostnike.

Za formalnot nekaj obrazložitev:
--> Mafijskih šefov je zelo veliko, celo tako veliko, da jih nisem prešteti.
--> Vsak nosi natanko eno pištolo.
--> Zdravnik čaka na tvojo rešitev na mat.krnc@gmail.com

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.