Zažiga

6 Zažgi

Prenesi v

Skavti smo v Kamniku iskali pozabljeni zaklad

Urška Pevec 27.09.2011
3. in 4. Septembra smo Noviciat Kako visoko in Klan A je to..? iz Kamnika organizirali že drugi tradicionalni vseslovenski skavtski projekt Zaklad iz Zagat 2011, ki je skavte širom naše domovine pozval, naj prihitijo v Kamnik iskat izgubljeni gusarski zaklad. Povabilu se je odzvalo 45 skavtov iz vse Slovenije in skupaj smo preživeli dva nepozabna dneva.
Zaklad iz Zagat 2011 Zaklad iz Zagat 2011 (Avtor: Tomi Tomšič)

Iskalci zaklada smo se v sobotnem popoldnevu zbrali na gradu Zaprice, od koder nas je pot vodila globoko v kamniške gozdove. Tam smo spoznali mogočnega pirata Strahosveta, ki je poprosil za našo pomoč v iskanju svojega zaklada. V naslednjih dveh dneh smo se v lovu na zaklad tako podali čez mnoge bolj in manj prijatne zagate in dogodivščine. V spominu nam bodo ostale predvsem gusarske delavnice, peka kruha v naravi, gradnja katapulta, iskanje biserov, piratski žur ob tabornem ognju, impro liga, alarm sredi noči, maša ob 4ih zjutraj, pot preživetja, blatoo, obisk gasilcev, gusarska pojedina, odkritje zaklada, torta in še bi lahko naštevali.

Skavte iz Kamnika, Breznice, Velenja, Slovenske Bistrice, Dobrepolja, Celja in Železnikov pa po preživetem vikendu v Kamniku druži ogromno lepih spominov in novih poznanstev, ki jih bomo obujali še zelo dolgo, do naslednje dogodivščine prihodnje leto v Kamniku.

Tudi mi se zelo veselimo naslednjega leta in upamo, da nam uspe pripravti še večji in uspešnejši Zaklad iz Zagat, kajti Kamnik poln skrivnosti vedno je bil (Himna Zaklada iz Zagat).

Fotografije najdeš tu: (klikni me nežno)

Fotogalerija
3 slike
Zaklad iz Zagat 2011
Pot preživetja
Zmagovalci

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.