Zažiga

4 Zažgi

Prenesi v

Regijski sprejem Luči miru iz Betlehema v Vojniku

Anja Pinter - Rakova Steza 1 16.12.2013
V nedeljo, 15. 12. 2013, je Vojnik za nekaj ur postal središče mariborske regije. Gostil je mnoge pomembne goste (skavte, tabornike, odrasle skavte), med katerimi je bil najpomembnejši gotovo tisti, zaradi katerega smo se vsi zbrali: plamen, ki je k nam pripotoval iz Dunaja, zdaj pa bo prinašal mir v domove mariborske regije.
(Avtor: Rok Rakun)

Regijski sprejem Lučke miru iz Betlehema za mariborsko regijo je letos gostila Rakova Steza 1. V Vojniku so se zbrali skavti s celotne regije, ki so v prvem delu programa poiskali točke, na katerih so na stvari pogledali drugače. Stara krama se je spremenila v uporabna glasbila, s katerimi se da ustvariti »glasbo«; miselni izzivi so bili rešeni, če si začel razmišljati nekoliko drugače; Vojnik se je s cerkvenega zvonika pokazal v povsem drugi perspektivi; na soljudi smo pogledali z drugimi očmi ter premagovali predsodke, s super očali na nosu pa je svet postal drugačnih barv. 

Vrhunec dogajanja se je zgodil med sv. mašo, ko je cerkev naenkrat zajela tema, v katero je zasvetila Luč miru iz Betlehema. Plamen je iz Dunaja prinesla tabornica Sara ter ga slovesno izročila celjskemu škofu, g. Lipovšku. Ta ga je razdelil vsem predstavnikom stegov mariborske regije, ki so ga nato ponesli v svoje kraje, kjer bodo skupaj z njim širili sporočilo miru.

Po maši smo se ogreli s čajem in okrepčali s pecivom, pričakali pa so nas tudi mafinčki, ki to pravzaprav niso bili. Če si na njih pogledal drugače, si namreč ugotovil, da so prave mini tortice.

Fotogalerija
14 slik
+11

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.