Zažiga

1 Zažgi

Prenesi v

FOTO: Regijski sprejem LMB Ljubljanske regije

Miha Ivanetič, Sramežljivi volk, Črnomelj 1 17.12.2014
V nedeljo, 14. 12. 2014, je v Novem mestu potekal regijski sprejem Luči miru iz Betlehema. Dogodka se je udeležilo okoli 250 skavtov iz celotne Ljubljanske regije.
(Avtor: Samo Škrabanja)

Luč miru iz Betlehema (LMB) je v Slovenijo pripotovala preko Dunaja, v Novem mestu pa so jo medse sprejeli skavti ljubljanske regije, ki obsega območje Dolenjske, Bele krajine, Gorenjske, Notranjske in osrednje Slovenije. Dogodek so organizirali skavti iz 4 stegov (lokalnih enot) iz Dolenjske in Bele krajine in sicer iz: Črnomlja, Novega mesta, Šentjerneja in Tržišča. 

Sprejem se je začel ob 15:30 z zborom udeležencev pri stolni cerkvi na Kapitlju v Novem mestu. Po uvodnem pozdravu organizatorjev dogodka je sledila orientacija po Novem mestu, na kateri so prisotni odkrivali Dolenjsko prestolnico in se na točkah preizkušali v različnih nalogah in delavnicah, ki so jih pripravili lokalni skavti. Orientacija se je zaključila z druženjem in pripravo na mašo.

Ob 18:00 se je začel osrednji dogodek, sveta maša s prihodom Luči miru iz Betlehema. Na mašo niso bili povabljeni samo skavti, ampak tudi drugi krajani. Sveto mašo je daroval novomeški škof msgr. Andrej Glavan, s svojim sodelovanjem pa so jo popestrili tudi skavti in pevski zbor Mladoletje. Po maši so skavti delili Lučko.

Ob deljenju plamena LMB so se zbirali prostovoljni prispevki. Vsako leto se del prispevkom nameni v dobrodelne namen. Letošnji dobrodelni izkupiček bo namenjen izboljšanju kakovosti življenja otrokom in mladostnikom, ki živijo v materialni stiski in potrebujejo finančno pomoč. Podarjen bo preko projekta Botrstvo.

Skavti iz različnih lokalnih enot Ljubljanske regije so se po dogodku, polni pozitivne energije in dobre volje, odpravili na pot proti svojim domom. S seboj so vzeli plamen LMB, ki ga bodo v prihodnjih dneh in vse do Božiča raznašali po svojih župnijah, občinah, zdravstvenih domovih, domovih za ostarele in še kam. Najbolj pogumni bodo plamen ponesli na kakšen vrh. Dolenjci na Trdinov vrh, nekateri pa celo na Kredarico.

Ne glede na to, kam in h komu bo plamen potoval, je njegova naloga širiti mir, podeliti toplino in pokazati, da nam je mar!

Fotogalerija
11 slik
Regijski sprejem LMB - Ljubljanska regija
Dvig zastave
Regijski sprejem LMB - Ljubljanska regija
Regijski sprejem LMB - Ljubljanska regija
+8

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.