Zažiga

5 Zažgi

Prenesi v

Prestali smo premierno mariborsko Urbanacijo!

Lucija Embreuš - Maribor 2 04.12.2012
Pisal se je 28. november 2012, ko se nas je nekaj pogumnih skavtov in skavtinj iz cele Slovenije prvič zbralo v Mariboru na rekreacijsko - izobraževalnem tekmovanju: na Urbanaciji.
(Avtor: Samo Škrabanja)

Organizirala sta jo Urban in Simon iz projektne skupine za orientacijo, ki deluje v sklopu ŽVN-ja. Dobili smo se na Slomškovem trgu, kjer smo že nestrpno čakali, da vsak dobi svoj zemljevid. Ko je napočil naš čas, smo se dobre volje z ogromno pozitivne energije podali na pot. Dež je poskrbel, da je bila pot še bolj adrenalinska in zanimiva, a nam ni niti najmanj oviral poti in iskanja nalepk. Na nalepkah so bile šifre, ki si jih moral vpisati na svoj zemljevid. Vrstni red iskanja točk ni bil pomemben.

Najhitrejši so pot pretekli v približno 37-ih minutah. Ostali smo potrebovali več. Ampak jaz pravim: ''Važno je sodelovati, ne zmagati!'' Če se imaš zraven še ''fajn'' in se kaj koristnega naučiš, še toliko bolje!

Nekateri so morda pričakovali (oz. bili morda v kakšnih skrbeh), da bomo skavti iz Maribora boljši, da imamo prednost (ker Maribor dobro poznamo...), ampak se je izkazalo drugače. Najboljši na Urbanaciji je bil Kristjan Kmetič iz Zagorja 1. Čestiitke, Kristjan!

Kljub manjši udeležbi je Urbanacija uspela. Udeleženci ter voditelji smo zelo zadovoljni in si želimo, da nas bo na naslednji ediciji še več. Vabim vse, ki se še niste opogumili, da pridete in se preizkusite. Imate odlično priložnost spoznati nove skavte in skavtinje, pa tudi tabornike. Zagotavljam vam, da se boste imeli krasno!

Fotogalerija
8 slik
+5

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.