Zažiga

9 Zažgi

Prenesi v

Potovalna skupnost Kranj 1 in Domžale 1 je spoznavala Trst

Franc Biancuzzi - Zamišljeni nosorog 31.07.2008
V torek, 29. julija 2008, je potovalna skupnost popotnikov in popotnic iz stegov Kranj 1 in Domžale 1 spoznavala mesto Trst.
(Avtor: SZSO)
Dopoldne so obiskali ob spremstvu tajnice SZSO in stegovodje stega Trst 3-4 Jadranke Cergol spomenik bazoviških junakov na bazoviški gmajni. Ob 12.45 so dospeli v Slovensko pastoralno središče na ulici Risorta 3 v Trstu, kjer je tudi glavni skavtski sedež SZSO-Trst. Sprejel jih je načelnik SZSO Franc Biancuzzi. Skuhali so si kosilo, sledil je voden ogled mesta. Ogledali so si stolnico Sv. Justa, ostanke rimske bazilike in gradu pri Sv. Justu. Nato so nadaljevali svojo pot do cerkve Marije Velike in evangeličanske cerkvice Sv. Silvestra. Obiskali so tako Veliki trg ter spoznali zgodbico Mihca in Jakca ter Tince in Marjance na stolpu občinske palače. Videli so tudi Zoisovo rojstno hišo in očarljivo nabrežje. Sprehod po Trstu se je nadaljeval do Borznega trga z borzno palačo in Tergestejem. Nato so prispeli do znanega trga Rusega mosta in Velikega kanala. Obiskali so tudi Narodni dom, danes sedež univerzitetne šole za prevajalce in tolmače. Spoznali so, da smo Slovenci v Trstu, ki je bil vedno dokaj pomešano mesto, že od nekdaj doma in da smo v Trstu že od nekdaj sestavni del meščanske družbe.

Lep skavtski pozdrav vsem iz sončnega Trsta!
Franc Biancuzzi - Zamišljeni nosorog
Načelnik SZSO

Dobili pa smo tudi SMS, ki so nam ga poslali popotniki iz Kranja 1: "Hoj! Trst je naš, kljub kebabom za 8 eur! Včeraj smo ga osvojili, danes pa kopanje v Miramaru. Počasi napredujemo po Soncu. Lep pozdrav! Klanovci"
Fotogalerija
6 slik
+3

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.