Zažiga

0 Zažgi

Prenesi v

ZBOKSS in ZSKSS ponovno eno

uredništvo SkavtNET 31.03.2016
Članek je del prvo aprilske potegavščine ekipe SkavtNET.
SVET ZBOKSS SVET ZBOKSS (Avtor: ANTON SEČNIK)

Tudi če smo preteklih nekaj let hodili vsak po svoji poti, se v letu 2016 naše poti ponovno združujejo.

V zadnjih letih se tako Združenje slovenskih katoliških skavtinj in skavtov (ZSKSS, Združenje) kot tudi Zveza bratovščin odraslih katoliških skavtinj in skavtov (ZBOKSS, bratovščina) srečujemo z različnimi težavami v našem delovanju, ki pa smo jim našli skupno rešitev.

Ni skrivnost, da članstvo v ZSKSS zadnja leta vztrajno narašča, potrebe po novih voditeljih so vedno večje, hkrati pa stari voditelji pregorevajo in posledično prej zapustijo aktivno voditeljstvo. 

Na drugi strani je vedno več navdušenih odraslih skavtov, ki si želijo preživeti več časa v skavtstvu, svojo "norost" deliti z mlajšimi skavti in aktivno soustvarjati skavtsko družino. 

Ker imamo v Združenju dobre izkušnje s starejšimi voditelji, ki vodijo mlajše skavte (steg Škofije 1) in zaradi zgoraj omenjenih opažanj, sta vodstvi obeh organizacij prišli do skupnega cilja, da se ZSKSS in ZBOKSS po petnajstih letih ločenega delovanja ponovno združita in postaneta ena organizacija. 

Še vedno bosta obe organizaciji ohranili določeno avtonomnost, vendar pa bosta skupaj načrtovali kratkoročne in dolgoročne cilje, skupaj oblikovali skavtsko družino in gradili na odnosih med različnimi generacijami.

Bistvena sprememba bo tudi finančno poslovanje, saj se bodo stroški delovanja organizacije na račun združitve znižali - računovodskega servisa ne bo potrebno plačevati vsaki organizaciji posebej, prav tako bomo imeli skupno opremo, eno skladišče, za potrebe delovanja organizacije bomo najemali samo ene prostore ...

Prepričani smo, da bo združitev obeh organizacij prinesla veliko pozitivnega in dobrega.

Več o združitvi ZSKSS in ZBOKSS boste stegovodje obveščeni po pošti, združitev pa bo uradno sprejeta na naslednjem Svetu Združenja.   

 

Fotogalerija
2 sliki
SVET ZBOKSS
ZBOKSS na obisku

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.