Zažiga

5 Zažgi

Prenesi v

Pomlad prihaja!

Lucija Embreuš, Iskriva veverica 06.11.2014
No ja, čez približno pol leta bo pa res zopet prišla ... Mogoče pa že malo prej, mogoče se po naših džunglah že pojavljajo prvi popki in cvetovi, katerih semena smo posejali na letošnji TŠ Metoda VV. Ja, malo smo pozni, ampak bolje pozno kot da ne bi nikoli izvedeli, kako smo se imeli in kako čudovito je živeti v džungli.
Zavzeto bansanje. (Avtor: Sivi Brat)

Bil je čudovit, topel avgustovski dan. Natančneje 8.8.2014, ko smo se v Vipavskem križu pred cerkvijo počasi zbirali volčiči in volkuljice iz cele Slovenije. Od Ankarana pa vse do Maribora. Bilo nas je kar 29. En teden smo živeli v krdelu kot bratci in sestrice z ostalimi člani džungle.

Skupaj z Akelo, Kačo Kajo, Bagiro, Sivim bratom, Čikajem in Balujem smo spoznavali življenje v džungli, njene zakone in postavo. Preko iger, demonstracij, skečev smo doživeli tisto tapravo džunglo. Dobili smo veliko idej, nasvetov, kako na prav otroški način predstavimo to svojim volčičem.

Skozi celotno taborno šolo (TŠ) smo se imeli možnost preizkusiti v marsikateri vlogi. Tako smo na lastni koži občutili, kako je biti voditelj, s kakšnimi težavami se bomo soočili, ter kako se pravilno odzvati v neprijetnih trenutkih. Spoznali smo, kakšen je idealni skavtski voditelj, kako sodelovati s sovoditelji. Ugotovili smo, da idealnega voditelja ni, lahko pa se potrudimo, da bomo vedno boljši. Podrobno smo spoznali Roberta Badna Powella, njegovo življenje in delovanje, ter za kaj se je zavzemal.

Skupaj smo odšli na Skalo posveta, se izkazali pri Akelinih izzivih in dobili slastnega bika. Prav tako smo se naučili potek obljub v veji volčičev in volkuljic (VV). Voditelji so nam pokazali, kako ambientirati preproste stvari v džungelski svet. Naučili smo se veliko novih iger, bansov, pesmi, ter tudi kakšne nove uganke.

Z nami sta bila tudi mama Rakša in ata Volk, ki sta poskrbela, da naši želodčki niso bili lačni. Zelo smo jima hvaležni. Prav tako sta nam mimogrede dala kakšen dober recept za džungelsko specialiteto. 

Ne smemo pozabiti na našega Baluja, ki nam je duhovno obogatil TŠ. Vedno je bil pripravljen za pogovor. Znal nam je koristno svetovati, kako pripraviti super kateheze na srečanjih, ki so nam včasih povzročale prave preglavice.

Iskrena zahvala gre vsem voditeljem in organizatorjem TŠ, ki so se maksimalno potrudili in vložili veliko pozitivne energije za nas. Hvala, da so del svojih počitnic namenili nam in nam dali veliko novega znanja za naše vodenje krdela.

Dober lov!

Fotogalerija
47 slik
Zadržani UU na začetku.
Mala Lucija povabi voditelje na skrivalnice.
Pot iz džungle v Narnijo.
Spoznavanje Lucije in favna.
+44

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.