Zažiga

0 Zažgi

Prenesi v

TABORNA ŠOLA PRIPRAVNIK 2 - “Si pripravljen na novo dogodivščino?”

Tinkara Uršič Fratina, Bovec 1 17.09.2018
“Si pripravljen na novo dogodivščino?” To so bile besede, s katerimi smo uradno začeli našo taborno šolo in zamenjali rutke v barvah svojih stegov za temno zelene rutke izobraževanja, ki so nas spremljale čez cel teden.
Nasmejanih obrazov :) (Avtor: SVOD TŠP2)

Sprva nam je bila nova rutka tuja in nenavadna, vendar smo jo kmalu vzeli za svojo, z ostalimi udeleženci in voditelji pa se začeli povezovati, kakor s soskavti iz domačih stegov.

Prek daljnih mrzlih gor v megli
do temnih brezen bomo šli,
do starih jam, ko sine dan,
in k zmaju po zaklad odšli!”

Tako smo se pridružili Bilbu in skupini škratov s Thorinom na čelu in se odpravili iskat zaklad v Samotni gori. Na poti tja smo razmišljali o svojih koreninah, brskali po svojem srcu, stegu in tradiciji, predvsem pa se veliko naučili. Niti, ki so nas začele povezovati s prvim dnem, so se iz dneva v dan, z vsakim prehojenim kilometrom in zapeto pesmijo, bolj prepletale.

Razdeljeni v pet skupin smo udeleženci vsak dan na temah spoznavali skavtsko metodo in vzgojo, znanje pa smo “vsrkavali kot gobe” (kot so se izrazili naši voditelji). Na poti od Trente do Kobarida nas ni ustavilo ne slabo vreme, ne mraz. Peli smo morda še več kot govorili, v Čezsoči smo šli na zorbing, kopali smo se v ledeno mrzli Soči, ki nas je spremljala ob celotni poti, ob zabavnih večerih prepevali in se igrali raznorazne igre.

Po slabem tednu skavtskega navdušenja, učenja, poglabljanja vase, druženja, smeha in petja, smo v Kobaridu pripravljeni na voditeljsko pot zaključili naš tabor. Vendar to ni bil le tabor učenja. Bil je tabor, na katerem smo spoznali ljudi, kateri niso le “tisti, s katerimi smo bili na TŠP2,” ampak tisti, na katere se lahko obrnem, če se bo na moji voditeljski poti pojavila ovira, katere ne bom mogel sam premagati. Tabor, na katerem smo dobili motivacijo in zagon za našo voditeljsko pot, na katerem smo premagali zmaja, s tem pa si dokazali, da smo zmožni premagati katerokoli oviro. Tabor, ki nam bo ostal v spominu kot nepozabna dogodivščina, ki smo jo s sv. mašo in slavnostnim kvadratom zaključili v cerkvici sv. Antona nad Kobaridom. Z nami vsemi se je nekaj zgodilo. Pripravljeni smo na nove dogodivščine!

Fotogalerija
9 slik
Gandalf, Bilbo in Thorin so sprejeli nove škrate
Spoznavanje
Nova dogodivščina! - Zorbing.
"Sej smo se tud izobraževali."
+6

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.