Zažiga

8 Zažgi

Prenesi v

Padli smo pod težo križa

Martina Ilišinović, Igriva lisička 06.04.2009
V soboto, 4.4.2009, smo skavti stega Prebold-Polzela imeli svoje srečanje na Polzeli. Ker je ravno postni čas, smo se odločili, da svoja srca še bolj pripravimo na Veliko noč, in tako smo izvedli svoj križev pot.
župnika utrudila teža križa župnika utrudila teža križa (Avtor: Špela Navršnik)
Iz dveh velikih palic smo si sestavili svoj križ, da bi tako lahko tudi sami simbolično začutili trpljenje, ki ga je moral pretrpeti naš Jezus Kristus.

Po dva smo izmenično nosili križ in med postajami molili zdravamarijo. Na vsaki postaji smo si tudi izpraševali vest o nekaterih stvareh, na katere bi morali biti še posebej pozorni v tem postnem času (pomagam drugim? Se trudim biti čim boljši človek?).

Ker je pot vodila po hribu navzgor je bilo kar naporno nositi križ in nato še prebrati besedilo na postaji. Zato se nam je po zadnji postaji vsem kar sam razlegel nasmešek olajšanja na obrazu. Na vrhu smo nato še počastili Boga z mašo v naravi, saj se nam je vsem zdel to naravni zaključek našega križevega pota. In ker se po vsaki težki poti v našem življenju, še bolj razveselimo ko pridemo na cilj, smo se tudi mi nato še zabavali na soncu skozi igro in druženje.

Ta križev pot je edini križev pot, ki sem ga letos resnično začutila in menim, da je to bila edinstvena izkušnja, ki bi jo priporočala vsem, ki se želijo resnično pripraviti na Veliko noč.
Fotogalerija
6 slik
župnika utrudila teža križa
šesta postaja
deveta postaja
enajsta postaja
+3

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.