Zažiga

6 Zažgi

Prenesi v

Očistimo Slovenijo za vedno! Popis 2011

Pisarna ZSKSS 26.01.2011
Skavtinje in skavti se pridružujemo prostovoljski akciji popisovanja divjih odlagališč!
Skavtske eko akcije Skavtske eko akcije (Avtor: Arhiv ZSKSS)

Ljubljana, 18. januar – ZSKSS se je kot partner pridružilo akciji Popis divjih odlagališč 2011, v okviru katere bo do srede aprila potekal prostovoljski popis divjih odlagališč po vseh občinah v Sloveniji. S tem bomo dogradili in posodobili prvi nacionalni register divjih odlagališč, ki je nastal v letu 2010. To bo prvi korak k dokončni rešitvi problematike divjih odlagališč v Sloveniji, s katero se borimo že več kot 20 let. Čas je, da skavtinje in skavti kot prostovoljci in varuhi narave znova pokažemo svojo moč!

Več o tem si lahko preberete na spletni strani www.očistimo.si!


Kako lahko kot skavtinja ali skavt pomagaš?

  • Potrebujemo čim več prijav divjih odlagališč preko www.očistimo.si. Če poznaš divje odlagališče ali na sprehodu v naravi na kakšnega naletiš, ga prijavi na www.očistimo.si, da ga bo mogoče čim prej očistiti.
  • V vsaki slovenski občini potrebujemo vsaj enega prostovoljca, ki bo preveril tista odlagališča, ki jih bodo občani prijavili v tej občini. Na tem zemljevidu si lahko pogledaš, katere občine še nujno potrebujejo prostovoljce za preverjanje prijavljenih odlagališč. Če želiš pri tem pomagati, pišite na popis@ocistimo.si in povej, v kateri občini bi rad/a sodeloval/a. Povabili te bodo na delavnico za popisovalce, kjer boš izvedel/a vse, kar potrebuješ za akcijo.
  • Lahko torej pomagaš kot posameznik, lahko pa spodbudiš vaš steg, vaš klan, noviciat, četo, volčiče ... starše, sorodnike, prijatelje, sošolce ... ter se skupaj odločite za pomoč pri popisovanju!


Kratka časovna pojasnitev:

  • popisovanje poteka od tega trenutka naprej dokler se ne popiše vseh predvidenih divjih odlagališč,
  • v februarju bodo Ekologi brez meja izvedli 12 delavnic za popisovalce po vsej Sloveniji,
  • konec marca bodo Ekologi pripravili tudi aplikacijo za mobitele, kjer bo za popis dovolj samo fotografija in kratek opis (koordinate se bodo same vnesle)
  • v marcu in aprilu bo potekal glavni del popisovanja,
  • drugo leto konec marca bo še zadnja akcija Očistimo Slovenijo 2012, in sicer, kot del akcije Očistimo svet!, ki jo organizirajo Estonci (začetniki tovrstnih civilnih iniciativ).

Za kakršno koli pomoč in sodelovanje ti ne bodo hvaležni le pobudniki POPISA 2011 (Ekologi brez meja), ZSKSS, skavtski Trop za okoljsko vzgojo ... temveč tudi vsak zastrupljen potoček, jama in drevo.

Za kakršne koli dodatne informacije v povezavi z akcijo POPIS 2011 ali pa glede sodelovanja z društvom Ekologi brez meja, lahko kontaktiraš pisarno ZSKSS oziroma Barbaro Tehovnik (barbara.tehovnik@skavt.net).

Skavtinje in skavti - v prve bojne vrste, združeni v boju za čisto naravo!

Fotogalerija
3 slike
Skavtske eko akcije
Logotip akcije POPIS 2011
Skavti na eni od akcij Očistimo Slovenijo 2010

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.