Zažiga

5 Zažgi

Prenesi v

Očistimo Slovenijo: veliki finale za nov začetek

2
Tone Lesnik, Zamišljeni volk ZBOKSS 19.05.2010
Tudi skavtinje in skavti iz ZSKSS in ZBOKSS na zaključni prireditvi akcije Očistimo Slovenijo v enem dnevu.
Skavtinje in Zamišljeni volk na akciji Skavtinje in Zamišljeni volk na akciji (Avtor: Tina Sekolonik)

V ponedeljek 17.maja 2010 ob 19. uri je bila v Festivalni dvorani na Vilharjevi cesti v Ljubljani zaključna prireditev akcije Očistimo Slovenijo v enem dnevu. Prireditve so se udeležili povabljeni častni pokrovitelji, ambasadorji, sponzorji, partnerji in drugi podporniki akcije.

Med udeleženci prireditve smo bili zastopani tudi skavti - predstavniki ZSKSS in ZBOKSS. Naši lepi kroji se bodo dobro videli na skupinski fotografiji vseh, ki smo se udeležili prireditve.

Slavnostni govornik na zaključni prireditvi je bil predsednik države Danilo Tuerk. Dejal je, da je akcija Očistimo Slovenijo po množičnosti in pomenu primerljiva z največjimi družbenimi gibanji države Slovenije.

Organizatorji Društvo ekologi brez meja so napovedali nadaljevanje akcije prihodnje leto. Želijo, bi bil to začetek novega odnosa države in prebivalcev Slovenije do onesnaževanja okolja z odpadki.

Akcija Očistimo Slovenijo je potekala 17. aprila 2010. Tega dne je odpadke iz našega okolja odnašalo okrog 250 tisoč aktivistov, nabrali pa smo blizu 60 tisoč ton odpadkov.Presegli smo pričakovane rezultate in presegli tudi rezultate podobne akcije, ki jo je pred nekaj leti izvedla Estonija. Akcije smo se udeležili tudi skavti iz obeh skavtskih organizacij. Za prizadevno sodelovanje sta obe organizaciji prejeli priznanje na zaključni prireditvi.

Osebno sem se 17. aprila udeležil akcije s sodelavci enega glavnih partnerjev Zavoda za gozdove Slovenije. Zanimivo, da so se nam gozdarjem že na začetku pridružile skavtinje Neja, Katja, Eva in Tina, iz stega Ljubljana 3. Bile so tako pridne in simpatične, da so mi sodelavci izrekli pohvalo in sem bil resnično ponosen na njih.

Fotogalerija
3 slike
Skavtinje in Zamišljeni volk na akciji
Skavtinje iz Dravelj
Skavtinje na delu

Komentarji (2)

Za komentiranje se prosim prijavi.