Zažiga

9 Zažgi

Prenesi v

Očistimo Slovenijo: Hvala skavtinje in skavti!

4
Barbara Seničar in Aleš Čerin, skavtska koordinatorja 18.04.2010
Akcija Očistimo Slovenijo v enem dnevu je izjemno lepo uspela. Med 250.000 prostovoljci je bilo veliko skavtinj in skavtov iz obeh organizacij, ki smo se z za nas značilnim zagonom lotili "spreminjanja sveta ... tokrat na lepše". Hvala vsem!
Zmaga! Zmaga! (Avtor: Aleš Čerin)

Že zgodaj v akciji

Skavtinje in skavti iz ZSKSS in ZBOKSS smo se že zgodaj vključili v akcijo. Lotili smo se iskanja divjih odlagališč - najprej virtualno s pomočjo letalskih posnetkov na Geopediji, potem pa smo jih potrjevali in iskali tam kjer smo mi doma - v naravi. Skupaj z drugimi prostovoljci smo našli preko 10.000 divljih odlagališč.

Včeraj

Včeraj pa smo se pridružili množici ljudi, ki ji ni vseeno za našo domovino, ki ji ni vseeno v kakšnem okolju živimo. Akcija je - tudi po naši zaslugi drage skavtinje in skavti, izjemno lepo uspela.

Nabrali smo gore smeti, a kar je še pomembnejše - začelo se je premikati v naših glavah. Kdor je kakorkoli sodeloval v akciji, ta ne bo več odvrgel smeti v naravo, ta se bo potrudil, da jih bo čimmanj pridelal, da bo stvari večkrat uporabil in kar bo odpadkov proizvedel, jih bo recikliral.

Povezovalno za Slovenijo

Kar je pri tej akciji pomembno pa je bilo včeraj občustiti kot združevanje energij prebivalcev Slovenije, ki nas sicer tako veliko stvari razdružuje in pravzraprav nimamo veliko prilike, da se združimo za nekaj skupnega dobrega. Kdor je včeraj pobral vsaj nekaj smeti, je začutil duha skupnega prizadevanja za našo domovino. Podobno skavtskemu duhu :)

Čestitke drage skavtinje in skavti za uspeh in zahvala za odlično opravljeno delo.

Fotogalerija
23 slik
Zmaga!
Volčiči in odrasli skavti skupaj v akdiji
Čiščenje kar z vilami ...
... potem pa v večke
+20

Komentarji (4)

Za komentiranje se prosim prijavi.