Zažiga

6 Zažgi

Prenesi v

Norost, ki deluje tudi iz Afrike

Tadeja Zajec in Gregor Peric 23.07.2008
Danes smo zaključili s 33. WAGGGS-ovo svetovno konferenco, ki je potekala v Johannesburgu. V veliko skavtsko družino smo sprejeli kar nekaj novih držav, izvolili nove člane svetovnega odbora in določili lokacijo naslednje konference - Velika Britanija. Od 6. julija do danes je v Johannesburgu, Južnoafriški republiki, potekala 33. WAGGGS-ova svetovna konferenca. Naše Združenje je polnopravna članica te velike svetovne skavtske družine, zato ni nobeno presenečenje, da je na konferenci sodelovalo kar 112 držav, skupaj čez 450 delegatov iz vseh kotičkov sveta.

V svetovni odbor, organ, ki koordinira delo WAGGGSA, smo izvolili 6 novih članic, v samo organizacijo pa sprejeli skavtinje in skavte iz Demokratične republike Kongo, Litve, Sirije, Burundija, Čada, Dominike, Madžarske, Malavija in Rusije.

Dnevi so potekali predvsem v duhu odločanja v dobrobit svetovnega gibanja in s tem tudi našega Združenja, v udeleževanju na okroglih mizah na temo odgovornega voditeljstva, strateškega načrtovanja in odkrivanja svojih potencialov, večeri pa v medsebojnem spoznavanju, odkrivanju drugih kultur, hrane, glasbe ... V otvoritveni slovesnosti je soproga Nelsona Mandele poudarila, kako pomembno in odgovorno vlogo skavtinje in skavti igramo v današnjem svetu.

Zadnji dan so temperaturo v nič kaj prijaznem Jo'burgu, kjer se živo srebro giblje od -2 pa tja do 17 st. C čez dan dvignile volitve kraja naslednje svetovne konference. V soočenju med Malezijo in Veliko Britanijo je večjo podporo dobila slednja; delegati se bodo tako čez 3 leta srečali v Edinburgu na Škotskem.

Do tedaj pa nikakor ne bomo počivali! Čaka nas namreč še ogromno dela, da vsaj del strateškega načrta naše krovne svetovne organizacije vključimo tudi v delo našega Združenja.

Iz Jo'burga vam pošiljava lep skavtski mednarodni pozdrav
Tadeja in Gregor
poverjenika za mednarodne odnose

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.