Zažiga

11 Zažgi

Prenesi v

Lučka in Dunaj

Ustvarjalna kapibara 16.12.2008
Daj, daj, zapri oči, naj srce spregovori, naj ti da plamen svoj, nosi ga vedno s seboj...
(Avtor: )
V soboto, 13.12., smo se skavti, zamejski skavti in taborniki odpravili lučki naproti. Avtobus nas je pobiral vse od Trsta, skozi Ljubljano do Arje vasi. Potem pa naravnost do Dunaja, kjer smo se ob 14. uri udeležili ekumenskega bogoslužja.

Med bogoslužjem smo prejeli plamen luči miru iz Betlehema, ki ga je za nas sprejela Meta. Medtem pa je bila prebrana tudi prošnja v slovenskem jeziku. Sprejema so se udeležili skavti iz celotne Evrope; Italijani, Hrvati, Nemci, Avstrijci, Španci, Čehi... in celo Američani.

Po bogoslužju so nam avstrijski skavti zunaj pripravili prigrizek in toplo pijačo. Ta nas je pogrela in nam dala energije za igre in banse. Načelnik tabornikov pa je to le od daleč opazoval, saj je imel pommbnejše opravilo- držanje zastave ZSKSS =)

Z metrojem smo se odpeljali v center in peš nadaljevali pot do skavtske sobe (ali bolje rečeno hiše) tamkajšnjih skavtov. Na poti smo si ogledali lepo okrašen Dunaj, srečali veliko drugih skavtov, ki so se vračali iz sprejema, poželi radovedne poglede in skoraj pustili slovensko zastavo v stropu metroja (ali pa vsaj drog, na katerem je visela) =)

Po večerji v skavtski sobi smo se odpravili v center malo pohajkovat po sejmu in dunajskih ulicah. Ugotovili smo tudi, da v Avstriji še vedno kadijo v lokalih in da je to zelo neprijetno ter da na Dunaju ni niti pikice snega.

Zjutraj pa smo se ob 8. uri vkrcali na avtobus in krenili proti Ljubljani. Lučko miru smo ponesli v stolnico. Od tod naprej pa je že druga zgodba =)
Fotogalerija
62 slik
+59

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.