Zažiga

6 Zažgi

Prenesi v

Luč miru iz Betlehema že v rokah slovenske delegacije

Urban Špital 14.12.2013
Skavti, taborniki, odrasli skavti in zamejski skavti so na Dunaju že prejeli Luč miru iz Betlehema. Jutri jo prinašajo na regionalne sprejeme v Vojnik, Bovec in Ljubljano ob 17:00.
(Avtor: Rok Rakun)

Slovenska delegacija je tudi letos na Dunaju prejela Luč miru iz Betlehema. Avtobus se je že zjutraj ob 4:00 odpravil iz Ljubljane na svojo pot proti Dunaju. Na sončen Dunaj so skavti, taborniki in odrasli skavti prišli ob 10:00 ter odšli v skavtski muzej (Pfadfindermuseum und Institut für Pfadfindergeschichte), kjer so si ogledali mnoge zanimive predmete iz avstrijske skavtske zgodovine. Popoldne je potekala tudi proslava ob 25. obletnici uradnega širjenja Luči miru iz Betlehema s strani skavtskih organizacij. Slovenski skavti smo prejeli zahvalo za več kot 20. letno sodelovanje pri akciji. Sledila je pot do Votivkirche, kjer je bil letos sprejem Luči miru iz Betlehema za vse skavtske organizacije. Slovensko delegacijo je v večeru čakal še ogled praznično okrašenega Dunaja. 

Avstrijski nosilec Michael Weixlbaumer je Neži Bešter iz stega Škofja Loka 1, ki je ena izmed treh uradnih nosilk akcije predal Luč miru iz Betlehema, na Dunaju pa se je slišala tudi letošnja slovenska poslanica z geslom "Poglej drugače". Jutri bomo Luč miru iz Betlehema prejeli na regijskih sprejemih, več informacij glede regijskih sprejemov pa lahko dobite na: http://lmb.skavt.net/sprejemi.
 

Fotogalerija
11 slik
+8

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.