Zažiga

6 Zažgi

Prenesi v

Komu bo letos Luč miru svetila še posebno toplo?

Sara Prelesnik, trop LMB 13.12.2011
V nedeljo, 11. 12., je v Sloveniji zasvetila Luč miru iz Betlehema. Preko regijskih sprejemov je prispela v vse župnije in ne bo več dolgo, ko bo njen plamen razsvetljeval vso Slovenijo. Kaj ni to lepo? :) Ta luč pa ima poleg tega, da prinaša mir in toplino, še prav posebno moč – s svojo svetlobo lahko razjasni obraze in vrne sijaj v oči. A tega ne zmore popolnoma sama, moraš ji pomagati!
(Avtor: Matjaž Maležič)

Prostovoljni prispevki, ki  jih boste zbrali po svojih stegih, bodo letos namenjeni potrebam nevladne organizacije Varna hiša in dečku Urbanu Babiču iz Dobrepolja.

Glavne dejavnosti regionalnih varnih hiš so telefonsko ali osebno svetovanje ženskam in otrokom, ki doživljajo nasilje - pomagajo jim priti v stik s pristojnimi institucijami, nudijo jim zatočišče in možnost, da si ob strokovni pomoči zopet uredijo življenje. S sredstvi, ki bi jim jih namenili, bi otroci, ki so žrtve nasilja, lahko odšli na izlet.

Urban Babič iz Male vasi v Dobrepolju skupaj s sestro dvojčico, skavtinjo, obiskuje osmi razred osnovne šole. Rodil se je z anomalijo obeh nog. Pri petih letih so mu odrezali nogi na koncu stegenske kosti. Hodi z dvema mehanskima protezama, a še vedno mora uporabljati tudi invalidski voziček. Varnejšo hojo in nekoliko lažje življenje bi mu omogočale elektronske proteze, ki pa si jih bo lahko kupil le, če mu bomo pri tem pomagali.

Hvala že vnaprej v imenu vseh, ki jim boste s svojim darom kot živa Luč posvetili v življenje.

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.